Probabil ți s-a întâmplat – mergi la mall să cumperi ceva anume, dar ajungi cu o mulțime de lucruri pe care nu ai intenționat să le cumperi. Încerci ceva, dimensiunea este potrivită și plătești. Dar rareori ne gândim la cum se va comporta acest articol vestimentar în timpul purtării și spălării.
Am decis să ne lămurim, ce articole vestimentare ar trebui cumpărate cu o mărime mai mare, ca apoi să evităm problemele în timp ce le purtăm.
1. Tricou
Tricourile simple, al căror material principal este bumbacul, ar trebui cumpărate cu o mărime mai mare. Apoi, după spălare, când pui la uscat tricoul, poți să nu te mai temi că se va micșora și că va trebui să cumperi altul nou. Pentru a-ți echilibra look-ul cu tricoul puțin mai lejer, alege o fustă pe corp sau pantaloni ușor mulați.
2. Cămașă
Cămășile sunt adesea fabricate din țesături naturale și tind să se micșoreze, deși nu la fel de mult ca tricourile. Dar problema este că nu poți ști dinainte exact unde se va deveni mică – la mâneci, guler sau umeri. În plus, o cămașă lejeră va completa bine aspectul de weekend – va arăta elegant, dar în același timp nepretențios și foarte comod.
3. Rochie mulată
Problema care poate apărea, dacă alegi o rochie prea strânsă pe corp – contururile lenjeriei, ce strică vizual ținuta. Pentru a evita acest lucru, poți procura o astfel de rochie cu o mărime mai mare. O croială mai lejeră, potrivită curbelor corpului tău, fără presiune excesivă nu va accentua liniile nedorite. În plus, permite corpului ”să respire”.
4. Pulover de lână
La sigur, multe doamne știu despre acest lucru – puloverele intră la apă și destul de puternic, dacă greșești accidental sau ai încurcat setările regimului de spălare. Așa că, cel mai bine este să alegi un pulover mai larg. În plus, va oferi imaginii o senzație de confort.
5. Trenci
Deoarece trenciul este actual de purtat primăvara, când vremea este instabilă, este adesea combinat atât cu un tricou sau rochie, cât și cu haine mai călduroase de sezon. Merită să acorzi preferință unui trenci cu o mărime mai mare. Astfel, la sigur, îl poți asorta într-o ținută în mai multe straturi când este încă răcoare.
6. Șosete
Aici ne referim la șosetele devenite mici după spălare, deoarece cel mai adesea materialul principal al lor este bumbacul. Așa că, ar trebui să cumperi șosete puțin mai mari, ca apoi să nu intre la apă și să nu afecteze circulația sângelui în picioare cu un elastic mai strâns.
7. Sacou
Dacă decizi să te pricopsești cu un sacou cu o mărime mai mare decât a ta, atunci ai ales o opțiune excelentă pentru a-ți actualiza garderoba. Deci, îl poți purta nu numai în mod obișnuit, ca element al unui costum, ci și de exemplu, combinat cu o rochie lungă. Acest lucru va face imaginea mai modernă.
8. Sarafan
Sarafanul e o altă piesă vestimentară care poate intra la apă. Așa că, îl poți lua cu o mărime mai mare ca să nu pierzi câțiva centimetri din inițialele mărimi a produsului.
9. Geacă denim
Nu trebuie să iei o geacă denim cu croiala clară de tip oversize, deoarece există riscul să obții o ținută prea pătrată. Dar cu o mărime mai mare poți lua, pentru că se crede că un hanorac sau mai multe straturi vestimentare ar trebui să se adapteze confortabil sub o geacă denim.
10. Pantofi cu toc
Atunci când alegi mărimea unor astfel de pantofi, trebuie să acorzi atenție la înălțimea tocurilor, deoarece piciorul în timpul mersului va ”pleca” înainte. Prin urmare, pantofii trebuie luați cu o jumătate de mărime mai mare dacă înălțimea tocurilor este de 5-7 centimetri și cu 1,5 mărime mai mare – dacă înălțimea tocului e de 10 centimetri și mai mult.