01. Trebuie să stabiliți de la început dacă vă doriți copii. Pentru că, cu siguranță, nu vreți să aflați că partenerul nu vrea copii abia după ce ați spus "DA"!
02. Trebuie calculate foarte bine costurile nunții. O nuntă nu ar trebui să ducă pe nimeni la sapă de lemn, așa că, dacă nu vă permiteți, mai puteți aștepta.
03. Stabiliți de comun acord locul unde vreți să vă petreceți luna de mire. E indicat să faceți asta pentru că nu ar fi bine ca prima ceartă postmaritală să izbucnească din acest motiv.
04. Decideți de la bun început ce vreți să faceți cu banii pe care îi veți primi la nuntă. Plus o discuție despre cum veți împărți bunurile în caz de un nefericit divorț, eventual un contract.
05. Discutați dinainte planurile pe termen lung și foarte lung. Nu trebuie să fiți de acord 100%, dar, dacă aveți planuri complet diferite, poate ar trebui să vă mai gândiți sau să mai așteptați.
06. Încercați să-i cunoașteți cât mai bine familia și prietenii partenerului pentru că și ei vor avea un rol destul de important în relația voastră. Anitipatiile puternice la acest nivel nu au niciodată o finalitate plăcută pentru cel puțin una din părți.
07. Ar fi bine ca relația anterioră nunții să dureze cel puțin un an, așa că nu vă grăbiți să faceți pasul decisiv doar pentru că sunteți foarte îndrăgostiți.
08. Sexul. Trebuie neapărat încercat înainte de nuntă. Incompatibilitatea la acest nivel vă va duce spre un final rapid și sigur.
09. Locuința. Poate că nunteți miliardari, dar un loc al vostru ar trebui să aveți. A locui cu soacra și familia ei nu este tocmai o situație perfectă.
10. Dragostea. Fiți siguri că vă iubiți partenerul. Nu faceți nimic din inerție!