Uleiul de ricin era unul dintre remediile preferate pentru frumusețe ale Cleopatrei. Egiptenii îl foloseau datorită proprietățile sale laxative, în rutina de beauty și ca medicament încă din 1552, î.Hr.
Dacă doriți să evitați produsele chimice pentru tratarea unora dintre cele mai frecvente probleme de frumusețe, puteți încerca să adăugați ulei de ricin în rutina zilnică de înfrumusețare.
Iată câteva probleme obișnuite, de zi cu zi, care pot fi tratate cu ajutorul uleiului de ricin!
Acnee și cicatrici post-acnee
Acneea apare din cauza producției prea mari de sebuum. Majoritatea produselor de înfrumusețare de pe piață ne usucă pielea, care, prin urmare, produce mai mult sebuum pentru a se hidrata. Deci apare acneea. Uleiul de ricin conține acizi grași care ajută la refacerea umidității naturale a pielii. Încercați să aplicați uleiul de ricin pe față într-o mișcare circulară, lăsați-l peste noapte și clătiți-l cu apă caldă dimineața.
Cicatrici și arsuri solare
Uleiul de ricin ajută la refacerea celulele deteriorate ale pielii și poate fi folosit pentru arsuri, cicatrici și chiar vergeturi. De asemenea, are proprietăți antimicrobiene și ajută fluxul de sânge. Este utilizat în multe produse de protecție solare, având, de asemenea, un SPF de aproximativ 6.
Căderea părului
Hrănește părul, crește flexibilitatea lui și previne ruperea firului de păr. Dar mai mult decât atât, face rădăcinile părului mai puternice și previne căderea lui, datorită compusului numit acid ricinoleic. De asemenea, previne și apariția mătreții. Masează-ți ușor scalpul cu ulei de ricin de câteva ori pe săptămână, apoi spală-l cu șamponul tău obișnuit.
Riduri
Uleiul de ricin ajută la producerea de colagen, încetinind îmbătrânirea pielii. Datorită acizilor grași din compoziția sa, pielea va rămână moale și hidratată.
Buze crăpate
Puteți utiliza, de asemenea, uleiul de ricin pentru vindecarea buzelor crăpate. Încercați să aplicați o cantitate mică ă pe buze. Datorită ingredientelor sale extrem de hrănitoare, cum ar fi vitamina E, minerale și acizi grași, aceasta va ajuta zona să se vindece rapid și să-și restabilească echilibrul.
Calusuri și călcâi crăpate
Uleiul de ricin hrănește pielea uscată și hidratează zonele cu calusuri. De asemenea, tratează și călcâiele crăpate. Amestecați câteva linguri de ulei cu apă caldă și înmuiați-vă calusurile. Amestecul va acționa ca un lubrifiant natural pentru piele.
Cuticule și unghii deteriorate
Datorită proprietăților sale antifungice și antibacteriene, uleiul de ricin poate fi utilizat ca un tratament excelent pentru unghii și cuticule pentru o creștere sănătoasă și puternică.
Mâini uscate și crăpate
Uleiul de ricin este un hidratant natural și cel mai bun remediu pentru mâinile uscate, cu fisuri și poate eczeme, mai ales când este frig afară. Acidul ricinoleic din compoziția sa ajută primul strat al pielii noastre să nu piardă apă. Îl puteți folosi în combinație cu alte uleiuri precum uleiul de migdale sau de nucă de cocos.
Gene scurte
Un studiu a arătat că uleiul de ricin ajută părul să crească puternic și același lucru este valabil și pentru gene. Așa cum am spus anterior, este bogat în acid ricinoleic, care conține un nivel ridicat de trigliceride și un inhibitor D2 al prostaglandinei care ajută la hidratarea genelor și la prevenirea căderii părului.
Creșterea părului
Datorită acidului ricinoleic și acizilor grași omega-6, uleiul de ricin stimulează circulația sângelui, sporind astfel creșterea părului.