Primii blugi au fost realizați în 1853 de Levi Strauss ca îmbrăcăminte de lucru pentru fermieri. Și acum, probabil, nu există nicio persoană care să nu aibă în garderobă cel puțin o pereche de blugi. Dar, această piesă vestimentară are secretele sale.
În timp ce un model te poate transforma într-o fashionistă elegantă, altul te poate face să arăți groaznic. Atunci când alegi perechea potrivită, totul contează: modelul, compoziția țesăturii, buzunarele și chiar cusăturile.
În acest articol vă prezentăm 10 trucuri interesante care vă pot ajuta cu ușurință să găsiți blugii „perfecți”:
- Densitatea materialului
Unii aleg blugi din denim dintr-o țesătură mai densă pentru perioada toamnă-iarnă și cumpără blugi din țesătură subțire pentru sezonul cald. Adesea, țesătura subțire se deteriorează rapid atunci când este purtată îndelungat și arată neîngrijită. În plus, blugii subțiri nu modelează figura și îi expun imperfecțiunile. În compoziția blugilor trebuie să intre bumbacul și elastanul. Astfel, țesătura nu se va întinde și oferă confort la purtare. Blugii doar din elastan seamănă mai mult cu leggings care pot distruge aspectul.
- Cusătură cu efect modelator
Este o cusătură proeminentă care se află deasupra buzunarelor din spate. Scopul ei este de a rotunji silueta din spate, pentru a forma linii frumoase. Optați pentru o cusătură adâncă cu efect modelator. Cu cât unghiul este mai mic, cu atât fesele vor părea mai plate.
- Buzunare frontale
Buzunarele frontale adânci adaugă volum suplimentar șoldurilor. Dar buzunarele mici situate deasupra șoldului subțiază silueta. Buzunarele prea largi măresc vizual zona corpului pe care sunt amplasate.
- Buzunare dorsale
Buzunarele alungite și drepte fac posteriorul mai plat. Cu cât buzunarele sunt cusute mai departe , cu atât apar fesele mai late. Acest lucru este foarte frecvent, așa că ar trebui să aveți grijă atunci când alegeți blugi. Alegeți pantaloni cu buzunare de dimensiuni medii, care sunt chiar sub linia șoldului. Pentru a crea un efect push-up, alegeți blugi cu buzunare mici.
- Blugi cu talie joasă
Blugii cu talie joasă scurtează vizual picioarele, în timp ce blugii cu talie înaltă le alungesc. Dar a alege modelul potrivit, depinde în primul rând de forma siluetei.
- Blugi cu tiv îndoit
Blugii skinny cu tiv îndoit scurtează picioarele. Acest model îl puteți combina cu o pereche de botine cu toc înalt. Optați pentru culori contrastante. Nu îndoiți tivul blugilor cu talie joasă – distorsionați proporțiile siluetei. În schimb, blugii banană, îi puteți purta cu tivul îndoit.
- Culoarea
Blugii de culoare închisă vă arată mai zveltă și mai înaltă. Denimul deschis la culoare, dimpotrivă, adaugă volum și, în combinație cu încălțăminte întunecată, scurtează picioarele. Dacă vă plac blugii de culoare deschisă, îi puteți combina cu un top, de asemenea, în nuanțe deschise.
- Blugi decolorați
Dungile decolorate și tot felul de decorațiuni, pot adăuga vizual volum. Deci, dungile orizontale din zona șoldurilor le vor amplifica dimensiunea și vor atrage atenția asupra acestei zone. Subțiază vizual dungile verticale.
- Cusătură laterală
Cusătura laterală a blugilor skinny ar trebui să se întindă de-a lungul piciorului și să fie bine centrată. În caz contrar, picioarele par strâmbe. În plus, este de prost gust.
- Mărimea blugilor
A cumpăra o pereche de blugi de o dimensiune mai mică, astfel încât această achiziție să devină o motivație pentru a pierde în greutate, este absolut greșit. Dar nici nu purtați haine supradimensionate sau blugi cu două sau trei dimensiuni mai mari – vor îngrășa. Chiar și hainele supradimensionate au dimensiunea potrivită.
Blugii nu trebuie să fie prea strânși în talie, altfel riscați să aveți zone laterale, care vor trece peste centura pantalonilor.
Puteți verifica dimensiunea astfel: dacă încap două degete la spate, atunci totul este în ordine. Bloggerul Billie Newland oferă o modalitate ușoară de a alege dimensiunea corectă. Îndoiți cotul și introduceți antebrațul în interiorul blugilor, care trebuie sa fie închiși la fermoar și la capsa de sus.
1 comentariu