Când temperaturile o iau razna, căldura devine dificil de suportat de unii indivizi. Pentru a o suporta mai bine, anumite alimente ar trebui să fie evitate sau cel puțin să limităm consumul lor.
Pentru a suporta mai bine căldura verii, pot fi adoptate câteva sfaturi. De la îmbrăcăminte la mâncare, acestea ne salvează de climatul arzător.
Iată care sunt alimentele de evitat în timpul unui val de căldură
Este recomandabil să consumați anumite alimente și să limitați consumul altora. Alimentele bogate în apă sunt cele mai indicate, spun experții. Dimpotrivă, alte alimente contribuie la deshidratarea organismului: diureticele fac și ele parte. Unele cresc foarte mult temperatura corpului.
Acestea sunt alimente care ar trebui evitate pe căldură.
biscuiți aperitivi (inclusiv chipsuri)
mezeluri
băuturile răcoritoare și băuturile foarte dulci
bomboane
cafea
carne roșie
brânzeturi tari
mâncare picantă
ceai
alimente prăjite
alcool
produse de patiserie și prăjituri
De ce anumite alimente ne măresc temperatura corpului?
Răspunsul este relativ simplu. Anumite alimente, bogate, grase, prea dulci sau prea sărate, sunt mai greu de digerat pentru organism. Acesta din urmă, pentru a le măcina bine și a le transforma în energie, va depune, prin urmare, mai mult efort, va obosi mai mult; și acest efort suplimentar necesar va crește temperatura corpului nostru.
Printre alimentele care cresc această temperatură corporală regăsim carnea roșie, produse ultraprelucrate sau chiar alimente industriale (chipsuri, băuturi carbogazoase).
Alimentele diuretice ne deshidratează organismul
În același timp, alte elemente favorizează deshidratarea. Vorbim în special despre alimentele diuretice: acestea măresc foarte mult secrețiile urinare, eliminarea toxinelor și, prin urmare, menționarea deshidratării. Băuturile alcoolice accentuează, de asemenea, acest fenomen.