Tabu
HEALTH

13 probleme de sănătate, pe care ni le dezvăluie forma semilunii de pe unghii

Dacă te uiți atent la unghiile tale, vei observa Lunula – zona sub formă de semilună. Schimbarea culorii, formei sau mărimii acestora poate indica prezența unor boli și mai ales poți afla cât de predispus ești la anumite boli, ceea ce te ajută să observi problema la timp și să iei măsuri.

Iată cum să te autodiagnostichezi cu ajutorul lunulelor de pe degete!

Semilunile de pe unghii și legătura lor cu organele

  • Semiluna de pe degetul mic, de regulă, ar trebui să fie aproape neobservată sau complet absentă. Este legată de activitatea rinichilor, a intestinului subțire și a inimii. O semilună mare poate fi rezultatul tensiunii arteriale ridicate.
  • Degetul inelar este responsabil pentru activitatea sistemelor de reproducere și limfatice. O semilună abia vizibilă poate sugera probleme de digestie.
  • Degetul mijlociu este conectat cu activitatea creierului și a sistemului cardiovascular. Lipsa semilunii poate indica probleme vasculare și tensiune arterială ridicată.
  • Semiluna degetului arătător poate să dispară sau să se reducă considerabil din cauza funcției improprii a intestinului, a pancreasului sau a unei boli cronice.
  • Semiluna de pe degetul mare reflectă activitatea plămânilor și a splinei. Este cea mai vizibilă dintre toate și ar trebui să acopere nu mai mult de 25% din unghia întreagă. Poate fi semnificativ mai mică la fumători sau mai mare atunci când aveți hipertensiune arterială.

Semilunile prea mari

Lunulele sunt considerate mari atunci când ocupă o treime (sau mai mult) din dimensiunea unghiei. Ele indică probleme ale sistemul cardiovascular, perturbarea bătăilor inimii și tensiunea arterială scăzută.

Lunulele mari pot fi adesea întâlnite la sportivi și persoane a căror ocupație este legată de activitatea fizică. Dacă o persoană nu practică sport, și totuși semilunile sunt mărite, este din cauza unui nivel ridicat de stres.

Semilunile prea mici

Semilunile mici, care abia se văd în spatele cuticulei, indică tensiune arterială scăzută și tulburări circulatorii. Acesta poate fi un semn al unui sistem imunitar slăbit, al unui metabolism deficitar sau al lipsei de fier și a vitaminei B12.

Dacă semilunile sunt separate în mod vizibil de restul unghiilor cu linii transversale, indică probleme ale nivelului de zahăr din sânge și posibila dezvoltare a diabetului.

Semilunile nu sunt deloc vizibile

Nu te panica dacă nu ai găsit lunule pe propriile unghii sau pe unghiile copilului. Adesea nu sunt vizibile pe unghiile copiilor și apar în timp. La unii oameni, ele nu apar deloc datorită specificului fiziologic al structurii unghiilor.

Cu toate acestea, dispariția bruscă a lunulelor este percepută de medicina modernă ca unul dintre simptomele unei afecțiuni circulatorii. Acest studiu a arătat că absența lunulelor este legată de afecțiuni ale glandei tiroide și de un deficit de vitamina B12 și fier.

Schimbarea culorii Semilunilor

  • Semilunile de culoare cenușie indică oboseală severă, tulburări de digestie și posibile dificultăți de absorbție a nutrienților.
  • Semilunile albe sunt sănătoase și naturale. Ele ar trebui să fie în nuanțe mai deschise decât pielea.
  • Semilunile purpurii sunt un semn al circulației sangvine slabe și a lipsei de oxigen în organe și țesuturi. Adesea pot apărea amețeli și dureri de cap.
  • Semilunile roz (roșii) pot indica o activitate fizică scăzută și probleme pulmonare.
  • Semilunile negre sunt un semn neobișnuit și extrem de periculos. De regulă, acesta este un simptom al intoxicațiilor cu metale grele.

sursa

ARTICOLE SIMILARE

Ce conține supa pe care o consumă cea mai longevivă familie din lume

Andreea Damian

Sanatate: Grasimile din alimentatie

realitatea

Dieta urmată de Beyonce este periculoasă, cred nutriționiștii

Andreea Damian

De ce sunt importante pijamalele pentru copii pentru un somn bun

Tabu Tabu

În ce moment al zilei ar trebui să iei vitamina D pentru o mai bună absorbție

Andreea Damian

Kombucha – băutura elixir pentru sănătate: cum se prepară și care sunt beneficiile sale

Andreea Damian

Scrie un comentariu