Stresul face parte din viața noastră. Serviciul, traficul, ratele la bancă sunt doar câțiva factori care contribuie la producerea lui. Putem însă reduce considerabil stresul dacă adoptăm un stil de viață sănătos și încercăm să evităm antidepresivele sau consumul de junk-food.
Specialiștii ne recomandă să consumăm alimente care reduc stresul pentru a ne deconecta de la problemele zilnice.
Iaurtul
Aminoacizii din iaurt luptă cu anxietatea și reglează nivelul de hormoni responsabili cu stresul. Datorită probioticelor din continuțul său, activitatea cerebrală din zonele responsabile cu emoțiile, între care și stresul, va fi mai redusă.
Portocala
Este o sursă excelentă de vitamina C, care întărește sistemul imunitar. De fapt, un sistem imunitar puternic va proteja organismul de stres.
Peștele halibut
Stresul este printre altele influențat de un nivel ridicat al colesterolului. Consumând pește bogat în grăsimi omega 3 ca ton, somon sau halibut, reducem considerabil nivelul stresului.
Ovăz
Această cereală influențează creierul să producă serotonină, un neurotransmițător care ne influențează semnificativ dispoziția. Acesta mai este cunoscut și ca hormonal fericirii.
Grâu
Fiind digerate foarte greu, componentele din grâu afectează creierul și influențează semnificativ dispoziția.
Brânză proaspătă de vaci
Este bogată în calciu și proteine, dar conține foarte puține zaharuri, reducând stresul prin relaxarea sistemul nervos.
Pătrunjelul
Energizează creierul grație aminoacizilor din compoziția sa, cu rol în reglarea nivelului de anxietate.
Ciocolata
În special cea cu un conținut ridicat de cacao este bogată în antioxidanți care ajută la creșterea nivelului de serotonină, care acționează ca un antidepresiv și poate reduce nivelul de stres.
Caju
Reprezintă o sursă sigură de Zinc, un minerale care pe lângă faptul că întărește sistemul imunitar, ajută organismul să lupte cu anxietatea și depresia.
Avocado
Contribuie la reglarea nivelului glicemiei și menține pentru mult timp senzația de sațietate. Această combinație ne mențin la liman, mai ales în perioadele foarte stresante.
Spanacul
Unul dintre motivele pentru care ne simțim anxioși și stresați este deficitul de magneziu. Și numai o porție de spanac conține 40% din doza de magneziu recomandată zilnic.
Macroul
Este bogat în acizi grași omega 3, care reduc stresul și anxietatea.
Grâu încolțit
Este un puternic energizant. Datorită conținutului ridicat de octacosanol, germenii de grâu sunt recomandaţi în regimul celor care fac multă mişcare. Cresc rezistenţa organismului, dar şi capacitatea de concentrare.
Fasole verde
Crește nivelul de dopamină, acea substanţă secretată de creier care controlează capacitatea de a simţi durerea şi de a experimenta plăcerea.
1 comentariu