Roșii și busuioc, vin și brânză, pepene galben și Prosciutto – aceste alimente sunt făcute unul pentru celălalt. Combinarea lor pe o singură farfurie ajută la maximizarea beneficiilor meselor tale. Nutriționiștii spun că atunci când anumite alimente sunt consumate împreună, acestea ajută organismul nostru să absoarbă vitaminele și mineralele mai eficient.
- Salată și ulei de măsline – grăsimile ajută organismul să absoarbă de 3 ori mai multe carotenoide, inclusiv licopen (pigment carotenoid, găsit în tomate și alte fructe roșii), beta-caroten (pigment organic, puternic colorat roșu-portocaliu, abundent în plante și fructe) și antioxidanți.
- Friptură de vită și broccoli – fierul din carne va fi absorbit mai rapid dacă vei consuma alimente bogate în vitamina C.
- Orez sălbatic și usturoi – organismul va absorbi mai mult fier și zinc din orezul sălbatic dacă îl vei găti cu usturoi.
- Căpșuni și cereale integrale – vitaminele B și C se absorb mai bine când consumi cereale integrale.
- Tofu și ardei roșu – Ardeiul roșu conține mai multă vitamina C decât citricele și promovează absorbția fierului nonheminic, conținut de produsele vegetale și care este mai puțin asimilat de organism.
- Varză și somon – combinația de vitamina D cu grăsimile saturate din somon ajută la absorbția de vitamina D.
- Avocado și roșii – grăsimile din avocado ajută la absorbția carotenoidelor și a vitaminei A din roșii.
- Unt de arahide și banane – combinația de proteine și carbohidrați ajută la reparația corpului și la reconstrucția mușchilor după antrenamente.
- Pudră de curry și piper negru – piperina accelerează absorbția substanțelor nutritive din pudra de curry.
- Ceai verde și lămâie – combinația perfectă. Sucul de lămâie crește cantitatea de antoxidanți pe care corpul și-o extrage din ceaiul verde.
3 comentarii