Numărul de trucuri pe care oamenii s-au gândit să le folosească în bucătărie de-a lungul anilor este uluitor. Dacă știți doar câteva secrete, nu numai că învăți să gătești ca un maestru, dar, de asemenea, împiedici produsele alimentare să se strice prea repede.
- Agită un ou crud timp de un minut, apoi fierbe-l. Rezultatul te va uimi!
- Un cuțit ascuțit și fierbinte este perfect pentru a face un sandwich cu înghețată.
- Nu arunca ierburile care s-au îngălbenit. Așază-le într-o tavă de cuburi de gheață și toarnă deasupra ulei de măsline, apoi bag-o la congelator.
- Dacă nu avi cu ce să faci gogoși, folosește o sticlă de vin.
- Dacă dorești ca pizza rămasă să aibă același gust și aromă pe care o avea atunci când ai gătit-o sau ai comandat-o, reîncălzește-o într-o tigaie în loc de microunde.
- Pâinea cu brânză este un preparat fantastic pe care îl poți găti foarte repede. Adaugă doar câteva ierburi și pune pâinea în cuptorul cu microunde sau în cuptor.
- Pentru a tăia rapid roșiile cherry, așază-le între două farfurii, apoi feliază-le cu un cuțit ascuțit.
- Când borcanul tău de ciocolată este aproape gol, toarnă niște lapte fierbinte. Vei obține o ciocolată caldă delicioasă!
- Amestecă puțină smântână cu albușul unui ou fiert tare și cu o lingură de muștar și vei obține un înlocuitor sănătos pentru maioneză.
- Ar trebui să înfășuri întotdeauna țelina și broccoli în folie de aluminiu pentru ca acestea să dureze mai mult.
- Cartofii tăi nu vor încolți dacă îi păstrezi alături de mere.
- Folosește folie de aluminiu pentru a ajusta dimensiunea plăcintei pe care dorești să o coci.
- Presară oțet de mere peste avocado pentru a nu se înnegri.
- Fructele de pădure proaspete nu vor mucegăi dacă le scufunzi într-o soluție de apă cu oțet.
- Congelează niște vin într-o tavă cu cuburi de gheață. Le poți folosi ulterior în orice preparat culinar.
- Ananasul trebuie să fie întotdeauna așezat cu susul în jos; în felul acesta fructul se va coace și va avea un gust mai dulce.
2 comentarii