Tabu
LIFESTYLE

25 de lucruri pe care le poți face în anul 2023

Anul 2023 trebuie să fie unul care să îți marcheze viața. Dacă te organizezi, vei avea timp și pentru muncă, și pentru distracție, și pentru dezvoltare personală. Îți recomandăm să încerci cât mai multe experiențe noi, poate chiar dintre activitățile sugerate mai jos.

Vezi ce ți se pare mai interesant și notează-ți pe o foaie pe care să o ai în fața ochilor. O poți prinde deasupra biroului sau în dreptul oglinzii, astfel încât să ai tot timpul în vedere o activitate care să umple timpul liber într-un mod cât mai plăcut și cât mai util:

Fă o schimbare de look. Felul în care arătăm ne influențează starea de spirit. Chiar dacă ești mulțumit cu înfățișarea ta, încearcă și o schimbare a frizurii, pentru a alunga monotonia.

Încearcă mâncăruri noi. Din miile de feluri de mâncare existente, cu siguranță cu sunt multe care ți-ar plăcea, dar nu ai cunoștință de ele. Când mergi la restaurant, comandă ceva nou.

Reia legătura cu un fost coleg. Rețelele de socializare îți permit să fii în legătură oricine, de oriunde. Caută-ți foști colegi de școală sau de facultate, cu care nu ai mai vorbit de la absolvire, și reia legăturile.

Fă sport. Sportul este un hobby care nu se demodează niciodată. Îl poți practica individual, sau te poți înscrie pentru o activitate de echipă.

Ascultă muzică de care nu ai mai auzit. Ți-am propus ca 2023 să fie anul în care să încerci multe lucruri noi. Intră pe internet, listează genurile muzicale și ascultă unul de care nici nu știai că există.

Citește. Lectura este un mijloc nelimitat de relaxare și de cunoaștere. Îți recomandăm cărțile fizice, pentru un sentiment „real”. Online se citesc postările de pe bloguri.

Vizitează. Vizitează cât mai multe locuri din țară sau din străinătate, în funcție de timpul pe care îl ai la dispoziție, dar și de buget. Din București faci o zi până în Maramureș cu mașina, iar în Italia ajungi în două ore, cu avionul.

Plantează un copac. Este un gest care îți aduce împlinirea sufletească. Mergi într-o zonă despădurită și plantează un copac. Convinge mai mulți prieteni să ți se alăture, care, la rândul lor, să aducă alți prieteni.

Încearcă-ți norocul. Nu aduce o viață întreagă ce poate aduce un moment de inspirație, când pui un bilet pe internet la loto Cehia keno. Chiar dacă nu câștigi, adrenalina din timpul extragerii este neprețuită.

Învață despre țările lumii. Învață despre câte o țară din lume, din cărți sau de pe internet. Cunoscându-le istoria, îi vei înțelege mai bine pe oameni atunci când vei vizita acea țară.

Învață o limbă nouă. În scop turistic sau în scop de dezvoltare personală, învățarea unui limbi străine deschide noi perspective. Se spune că creierul funcționează mai bine după un asemenea exercițiu de memorie.

Plimbă-te. Mișcarea face minuni pentru sănătate. Nu este nevoie să depui un efort deosebit. E suficient să te plimbi minim o oră, pe străzi sau prin parc. Stresul se va diminua cu fiecare pas făcut.

Mergi cu bicicleta. Dacă ești genul sportiv și ai rezistență, fă plimbări cu bicicleta pe distanțe lungi. Un drum de peste o sută de kilometri reprezintă o provocare pe care ar trebui să o abordezi în acest an.

Fotografiază natura. Relaxant este și să fotografiezi natura. Marea este frumoasă și misterioasă în fiecare anotimp, iar muntele oferă atât de multe atracții: peisaje, floră, faună.

Organizează un picnic. Când se încălzește afară, nu rata ocazia de a merge la picnic. Îți recomandăm să te duci în spații special amenajate, chiar dacă într-un loc sălbatic experiența pare mai autentică.

Fă voluntariat. Dacă ai timp, implică-te într-o activitate de voluntariat. Contactează un ONG pentru a afla cum poți să ajuți. Unește-te cu alții pentru a servi unor cauze nobile.

Gândește-te la un plan de economisire. Niciodată nu este prea târziu să te apuci să economisești bani. Pune pe hârtie toate cheltuielile și vezi la cei ai putea renunța. Aloca procente fixe din venit distracției și altor „mofturi”.

Pescuiește. Dacă vrei o activitate care să te liniștească, alege pescuitul. Cu siguranță că în orașul tău, sau pe lângă, este măcar un lac în care să poți arunca undița și să meditezi la… „nemurirea sufletului”.

Vizitează un parc natural. Natura îți transmite o energie pe care nu o primești din altă parte. Mergi într-un parc natural, urmează un traseu dintre cele disponibile și oprește-te din loc în loc, pentru a îmbrățișa copacii.

Scrie recenzii de restaurante. Iată un hobby ideal pentru oricare gurmand. Deschide-ți un blog sau cumpără spațiu pentru o rubrică într-un ziar și scrie despre restaurantele prin care mergi. Dacă ești corect și ai talent, poți ajunge influencer.

Mergi cu trenul. Lasă mașina în parcare și încearcă alte mijloace de transport. De când nu ai mai mers cu trenul? O asemenea călătorie are un farmec aparte, pe care poate că nu l-ai mai trăit din copilărie.

Ia cursuri de actorie. „Suntem actori pe scena vieții”, se spune. Ar fi foarte distractiv să iei lecții de actorie și chiar să pui în scenă scurte piese de teatru împreună cu prietenii sau cu colegii.

Fă concurs de avioane de hârtie. Pare o copilărie, dar este ceva foarte distractiv. Provoacă-ți prietenii la un concurs de avioane de hârtie. Confecționați „aeronavele” și mergeți într-un spațiu deschis, în pantă. Vedeți al cui zboară mai departe.

Adoptă un animal. Pe lângă faptul că este o faptă bună, adoptarea unui animal de companie îți schimbă total viața. Nu vei mai avea cum să te plictisești și poți socializa cu alți stăpâni.

Caută comori. Cumpără un detector de metale și mergi în păduri pentru a căuta comorile ascunde odinioară de haiduci. Poate că unele povești sunt adevărate, dar nimeni nu a mers pe firul lor.

ARTICOLE SIMILARE

In dimineata zborului fatal, Iovan daduse anunt la o firma de imobiliare, ca sa-si vanda vila!

Millennial pink – despre “rozul milenial” si paradoxul unei generatii

realitatea

REGIM de sezon: Cum se pastreaza supla DJ WANDA!

Consumul de fructe la români

realitatea

Testare dermatologică gratuită

realitatea

Locuri magice in Bucuresti – Episodul 3

realitatea

Scrie un comentariu