Tabu
lifestyle

3 rețete simple, dietetice, sănătoase și extrem de ieftine

Spaghetti cu mazăre(4 porții). Nu vă mai spun că e simplu de preparat, pentru că veți observa și singuri. Vă trebuie o cană și jumătate de mazăre, un pachet de spaghetti din făină integrală, 4 linguri de ulei de măsline, un cățel de usturoi, o legătură de pătrunjel și 150 grame de parmezan. În primul rând, fierbeți 2 litri de apă. Când apa începe să clocotească adăugați mazărea și lăsați-o să fiarbă cam 5 minute. În acest timp, tocați mărunt pătrunjelul și amestecați-l într-un mojar cu usturoiul pisat și uleiul de măsline. Dup 5 minute, cum spuneam, scoateți mazărea și puneți-o la un loc cu pătrunjelul și usturoiul. Pastele le fierbeți în aceeași apă în funcție de timpul indicat pe pachet. Când a trecut respectiva durată, scoteți pastele, scurgeți-le bine și puneți-le într-un bol. Un polonic din apa fiartă îl puneți peste amestecul de pătrunjel, mazăre și usturoi. Amestecați puțin și apoi turnați totul peste paste. Presărați cu parmezan, adăugați sare și piper după gust și gata!

Costuri 4 porții:
– paste – maxim 10 lei
– mazăre – 2 lei
– usturoi – 50 de bani
– pătrunjel – 1 leu
– parmezan – 5 lei
TOTAL: 18,5 RON, adică 4,6 lei de persoană

Fusilli cu conopidă și broccoli(4 porții). Vă trebuie: 500 grame conopidă, 500 grame broccoli, 1 ceapă, 1 ardei gras mare, 1 pachet fusilli, ulei de măsline, 100 grame parmezan. Fierbeți 1,5 litri de apă, iar când începe să clocotească, adăugați broccoli și conopida deja separate în bucăți mici. Lăsați să fiarbă 5 minute. Separat, căliți ardeiul și ceapa tăiate mărunt în câteva linguri de ulei de măsline încins în prealabil. Asta durează tot cam 5 minute, adică suficient ca legumele se înmoaie. Scoateți conopida și broccoli-ul și puneți-le la scurs. E bine să le treceți prin apă rece înainte de a le scurge. Tocați mărunt atât conopida, cât și broccoli-ul. În apa fiartă puneți pachetul de fusilli și lăsați să fiarbă în funcție de timpul specificat pe pachet. După ce au fiert pastele, scoateți-le, scurgeți-le și amestecați-le cu conopida, broccoli-ul, ceapa, ardeiul după care presărați cu parmezan și adăugați sare și piper după gust. Poftă bună.

Costuri(4 porții):
– fusilli – 5 lei
– broccoli – 5 lei
– conopidă – 4 lei
– ceapă – 50 de bani
– ardei – 1 leu
– parmezan – 5 lei
TOTAL – 20,5 RON, adică 5,1 RON de persoană

Supă de fasole cu varză(4 porții). Vă trebuie: 400 de grame de fasole, 2 litri de apă, usturoi, ulei de măsline, 2 cepe medii, o rădăcină de țelină, 1 morcov mare, jumătate de varză, 100 grame de pastă de tomate, o legătură de pătrunjel, busuioc. Fierbeți fasolea cam o oră și jumătate, chiar două dacă nu vă grăbiți. E bine să schimbați apa în care fierbe de vreo 2 ori în astea două ore. În timpul în care fasolea fierbe, tocați mărunt ceapa, țelina și morcovul și puneți-le la călit pentru vreo 10 minute. În ultimul minut de călire adăugați și usturoiul tocat mărunt, apoi imediat varza. Amestecați timp de minute la foc mediu, până când varza se înmoaie. Apoi adăugați pasta de tomate și busuiocul și amestecați încă 8-10 minute. Opțional, puteți pune boia de ardei iute sau dulce, după preferință. După cele două ore de fiert fasolea adăugați și legumele călite și fierbeți-le sub capac timp de o oră. La final adăugați pătrunjelul tocat mărunt. Poftă bună!

Costuri(4 porții):
– 400 grame fasole – 4 RON
– usturoi – 50 de bani
– 2 cepe medii – 1 RON
– țelină – 1 RON
– morcov – 1 RON
– varză – 2 RON
– pastă tomate – 2 RON
– pătrunjel – 1 RON
TOTAL: 12,5 RON, adică 3,1 RON de persoană

ARTICOLE SIMILARE

Ce sacrificii faci pentru partener? …S-a ingrasat enorm pentru iubit! PREMIU-SURPRIZA!

Cupluri gay pentru Oscar-uri

realitatea

Unde şi cine a descoperit trupul neînsufleţit al lui Amy Winehouse

realitatea

Gemenii lui Jennifer Lopez își fac debutul în modă

realitatea

De bustibus… Ce s-a intamplat cu sanii DELIEI? (Foto)

Lilly Allen în conflict cu paparazzii – VEZI FOTO

realitatea

Scrie un comentariu