Frig, umiditate, lipsă de soare… toamna, sistemul imunitar slăbește. Seniorii, cu apărarea și mai fragilă, sunt expuși infecțiilor de iarnă. În această perioadă de pandemie, trebuie să fim foarte vigilenți.
Consumați alimente cu micronutrienți
Anumite vitamine și minerale contribuie la buna funcționare a sistemului imunitar. Vitamina C – cea mai cunoscută – are o acțiune antioxidantă interesantă, ajută la lupta împotriva unei infecții care se instalează. Zincul joacă, de asemenea, un rol în dezvoltarea celulelor imunitare și are un efect antiviral. Prin urmare, consumăm pâine integrală, linte, ficat de vițel. Răsfățați-vă, dacă este posibil, cu o duzină de stridii care sunt pline cu acest oligoelement protector.
Concentrați-vă pe probiotice
Știați că și intestinul nostru ne apără? Aproape 60% din celulele imunitare sunt conținute în microbiomul nostru! Prin urmare, este capabil să activeze mecanisme de apărare în cazul unei agresiuni externe. Există probiotice în chefir, iaurturi, varză murată, precum și sub formă de suplimente alimentare.
Plante care ne întăresc imunitatea
Unele plante sunt bogate în ingrediente active naturale care ne întăresc imunitatea. Acesta este cazul, de exemplu, al echinaceei. Această rădăcină oferă protecție sferei ORL. Se găsește în plante medicinale sau sub formă de suplimente alimentare. Multe uleiuri esențiale oferă și acțiune antibacteriană și imunostimulatoare. Este cazul, de exemplu, de oregano compact, ravintsara, cimbru.
Lăptișor de matcă pentru energizare
Cu o compoziție nutritivă excepțională, lăptișorul de matcă este regina iernii! Întărește imunitatea la fel de mult pe cât energizează și acționează asupra dispoziției. Se consumă proaspăt (mai bogat în ingredient activ), păstrat la frigider. A se pune sub limbă, dimineața, de preferat pe stomacul gol. Facem o cură la fiecare schimbare de anotimp. Iar pentru cei care sunt nemulțumiți de gustul lui, puteți opta și pentru capsule.