Tabu
BEAUTYWhat's hot

5 mituri demontate despre chirurgia estetica

Chirurgia estetica pare raspunsul la multe probleme la nivel estetic. Ca o comanda la un de home delivery, in care cerem cum sa aratam, de unde sa se reduca si unde sa se adauge volum, chirurgul estetician propune solutii. Insa, de multe ori, chirurgii esteticieni se confrunta cu presupuneri si temeri, care nu au un argument real, ci un mit. Dr. Silvia Stanculescu-Vasalos, chirurgul estetician, demonteaza cele mai frecvente 5 mituri despre aceste interventii.

1. In buze se introduce Botox. FALS
Contrar opiniei curente, Botox-ul (cum este cunoscut) sau Toxina Butulinica nu se foloseste pentru remodelarea buzelor, aceasta substanta reprezentand cea mai eficienta solutie in tratamentul reducerii ridurilor fine si a corectiei conturului fetei. Botoxul este de asemenea utilizat pentru a reduce liniie inestetice din jurul ochilor, deasupra buzei sau pe gat.

Tratamentul cu Botox elimina ridurile dintre sprancene si de pe frunte. Efectul acestei proceduri dureaza intre trei si sase luni si actioneaza prin paralizarea muschiului unde este injectat, impiedicand astfel ridurile sau linia de incruntare sa se formeze”, sustine Dr. Silvia Stanculescu-Vasalos.

Augmentarea buzelor este o procedura de chirurgie estetica ce se realizeaza cu ajutorul acidului hialuronic. “Tratamentele derma-filler sunt metodele cel mai frecvent utilizate pentru augmentarea buzelor. Exista mai multe tipuri de substante folosite pentru augmentarea buzelor, dar cele mai frecvent utilizate sunt substantele pe baza de acid hialuronic”, a subiniat chirugul estetician.

Acidul hialuronic poate imbunatati profilul estetic al buzelor prin conturarea formei, modificarea structurii si cresterea in volum.

2. Liposuctia este o metoda eficienta de a scapa de kilogramele in plus. FALS
Liposuctia este un tratament estetic care permite eliminarea definitiva a tesuturilor adipoase in exces, situate in general pe burta, solduri, genunchi sau brate.

“Ideea conform careia realizarea unei astfel de proceduri te scapa de kilogramele in plus este cat se poate de falsa. Liposuctia are scopul de a micsora circumferinta zonelor operate prin eliminarea tesutului adipos.”, a explicat Dr. Silvia Stanculescu-Vasalos.

Astfel, lipoaspiratia nu poate inlocui un stil de viata sanatos, doar poate ajuta la eliminarea uniforma a excesului de grasime.

3. In urma lipoaspiratiei, grasimea nu se mai depune pe zonele operate, dar se canalizeaza in alte parti ale corpului. FALS
Aceasta situatie apare numai in conditiile unui aport caloric exagerat in urma interventiei de lipoaspiratie.
“Dupa cum am mentionat anterior, dobandirea noilor masuri se realizeaza prin eliminarea celulelor grase din anumite zone al corpului. Devine logic ca un aport caloric exagerat va avea consecinte la nivelul tuturor celulelor grase din organism, dar cum in zonele operate celulele grase sunt numeric mai putine datorita interventiei, acolo acumularea va fi mai mica decat in zonele neoperate”, a declarat Dr. Silvia Stanculescu-Vasalos.

4. Respiratia deficitara este pretul platit pentru un nas frumos. FALS
Cu dezvoltarea tehnicilor rinoplastiei din ultimele decenii, obiectivul acestei interventii chirurgicale este un nas care arata bine si care functioneaza bine. Realizata corect, aceasta interventie nu ar trebui sa insemne imbunatatirea profilului fizic al nasului in detrimentul unei respiratii deficitare. “Unul din scopurile medicale ale rinoplastiei este tocmai usurarea dificultatilor de respiratie la pacientii care au anomalii structurale ce afecteaza capacitatea lor de a respira cu usurinta”, a completat Dr. Silvia Stanculescu-Vasalos.

5. Cicatricile multiple, consecinta a liftingului de sani. FALS
Liftingul sanilor sau mastopexia este procedura chirurgicala prin care sunt ridicati sanii ptozati (lasati). Este important de mentionat faptul ca liftingul de sani nu implica automat cicatrici multiple, asa cum adesea se crede.

“Pe aceasta cale as dori sa clarific si in acelasi timp sa linistesc femeile care se gandesc la o astfel de procedura si care asociaza liftingul de sani cu cicatricile multiple. Exista mai multe grade de gravitate ale ptozei sanilor, iar acestea reprezinta un instrument important in alcatuirea planului operator de catre chirurg. In general, liftingul sanului se poate face doar prin introducerea unei proteze, care are rolul de a estetiza glanda mamara, caz in care singura cicatrice este cea din jurul areolei”, a declarat Dr. Silvia Stanculescu-Vasalos.

Pentru o informare corecta in ceea ce priveste interventiile chirurgicale estetice, se recomanda consultarea unui specialist.

Foto: Shutterstock

ARTICOLE SIMILARE

Mihaela Rădulescu a fost întrebată, direct, dacă are sau nu silicoane! Răspunsul a fost năucitor

realitatea

Celebritati nascute pe 30 martie!

Terapii complementare – Silvoterapia

realitatea

Ce s-a intamplat cu o femeie dupa ce a postat imagini cu ea dupa OPERATIA LA SANI!

realitatea

IULIA ALBU – cu zebra pe fata! Si-a infipt scobitori in urechi!

WOW! Chiar exista crema intens hidratanta care nu lasa o senzatie grasa pe piele!

realitatea

Scrie un comentariu