Când linia dintre birou și casă devine din ce în ce mai neclară, iar avalanșa de știri negative te tulbură, o oră de relaxare la sfârșitul zilei poate părea un vis imposibil. Totuși, este mai vital ca niciodată, să gestionezi stresul printr-o rutină de îngrijire și relaxare.
Prin încorporarea elementelor specifice unui centru Spa chiar în baia din locuința ta, vei transforma acest spațiu într-un loc in care te poți destinde ori de câte ori îți dorești. Iată câteva sfaturi și trucuri de la experți pentru a crea un cadru asemănător unui spa în propria ta casă. Toți merităm câteva momente de răsfăț în această perioadă.
O baie relaxantă cu săruri
Poate părea destul de evident, dar crearea unei atmosfere care calmează este primul pas în construirea unui spa acasă. Este important să luăm în considerare luminozitatea, muzica, parfumul – fiecare componentă care va crea acea experiență de relaxare unică. Aprindeți mai multe lumânări, folosiți săruri de baie și puneți muzică relaxantă. Specialiștii recomandă o baie cu sare epsom, bicarbonat de sodiu, ceai de mușețel și rozmarin, care calmează pielea stresată.
Aplică o mască de față
Fie că este vorba de o mască hidratantă sau una detoxifiantă, veți trece repede pe modul spa. Cea mai bună mască pentru acasă este cea cu iaurt, avocado și miere. Iaurtul este antiinflamator, avocado are o mulțime de vitamine B și acizi grași, așa că este esențial să-ți păstrezi tenul hidratat. Ca bonus, așază felii de castraveți sau pungi de ceai de mușețel reci pe pleoape în timp ce masca își face treaba.
Aromaterapie acasă
Binefacerile aromaterapiei erau deja cunoscute în Egiptul Antic și în China, unde uleiurile esențiale erau folosite în ceremonii și ritualuri. Se credea că aromele activează nivelele mai înalte ale conștiinței. Astăzi, este dovedit că uleiurile eterice au proprietăți antibacteriene și ne pot fie calma, fie dinamiza. Aromaterapia utilizează, pe lângă aplicarea directă, și inhalarea. Când moleculele intră în plămâni, mirosul stimulează o anumită parte a creierului, care produce un răspuns terapeutic și o senzație de bine. Și receptorii din nas trimit mesaje sistemului nervos, până la acea parte a creierului care răspunde de influențarea stărilor de spirit și a emoțiilor.
Fă-ți un masaj facial
Masajul de relaxare facial este vital în această perioadă. Pe lângă faptul că are efect de lifting, anti-aging și îmbunătățete circulația sângelui, masajul facial este de ajutor și în ameliorarea durerilor de cap, a congestiilor nazale cauzate de alergii, dar și a stresului. Bineinteles, pentru a te bucura de toate beneficii, este important să apelezi la câteva instrumente de masaj: rola de jac, de cuartz roz sau o piatră Gua Sha pentru masaj confecționată din Jad.
Exfolierea
Include exfolierea în rutina de îngrijire pentru a avea o piele sănătoasă. Prin exfoliere nu doar îndepărtam celulele moarte, ci și stimulam circulația sanguină, lăsându-ți pielea radiantă, gata să absoarbă produsele de îngrijire pe care le aplici. Cel mai bun moment pentru exfoliere este primăvara, pentru că atunci vrem să oferim pielii o senzație de revigorare după zilele reci de iarnă. Un sfat important: nu exagera! De fiecare dată când o exfoliezi, pielea începe un proces amplu de regenerare. De aceea, pielea normală nu trebuie să fie exfoliată mai mult de o dată pe săptămână, iar pielea uscată doar o dată pe lună. Dacă ai o piele grasă, o poți exfolia o dată sau de două ori pe săptămână.