Tabu
BEAUTY

6 greșeli pe care le facem cu toții când ne spălăm pe față, conform dermatologilor

Este un obicei esențial care face parte din viața noastră de zi cu zi: să te speli pe față. Dar atunci când introduci acest pas esențial în rutina de îngrijire a pielii, este posibil să faci, fără să știi, lucruri care sunt dăunătoare pielii. Uită-te la aceste greșeli pe care le-am făcut cu toții în timp ce ne spălăm pe față.

Cu toții avem propria noastră rutină de îngrijire a pielii. Curăță, exfoliază, hidratează… Ce se întâmplă dacă faci greșeli în acțiunile tale zilnice? Daily Mail a intervievat dermatologi pentru a afla ce trebuie evitat atunci când îți speli fața.

Spălarea feței: aceste greșeli de evitat pentru a nu deteriora pielea

Rutina ta de îngrijire a pielii este atât de bine structurată încât nici măcar nu-ți pui întrebări despre eficacitatea acesteia? Unele gesturi pe care le facem cu toții vor fi totuși interzise. Iată 6 dintre ele!

Nu folosești o formulă adecvată

Una dintre cele mai frecvente greșeli conform Dr. Penelope Pratsou, consultant în dermatologie, spune că dorind să urmezi o nouă rutină populară pe rețelele de socializare, fără a te întreba dacă este potrivită pentru tipul tău de piele poate provoca probleme ale pielii, inclusiv iritarea ei. Pentru curățare, experții intervievați recomandă utilizarea formulelor de curățare blânde, adaptate tipului tău de piele.

Dr. Salome Dharamshi, medic dermatolog, recomandă adoptarea unei rutine simple, în maximum doi-patru pași. Dimineața, ea recomandă spălarea feței, apoi hidratarea și aplicarea protecției solare. „Seara, efectuează o dublă curățare, prima pentru a te demachia și a doua pentru a spăla bine tenul, apoi hidratează-ți tenul”, continuă medicul.

Îți speli fața cu săpun

Un alt gest de evitat atunci când cureți fața: o speli cu săpun. Potrivit specialiștilor, acest gest este prea iritant.

Folosești bumbac

Dr. Kajal Babamiri, medic dermatolog, recomandă, de asemenea, să nu folosești discuri demachiante din bumbac pentru a-ți curăța fața și să te speli pur și simplu cu mâinile.

Te speli prea des pe față

În ceea ce privește frecvența curățării, experții convin să nu depășească două spălări zilnice: una dimineața, una seara. Dincolo de asta, va fi prea agresiv pentru pielea ta. Curățarea de seară ajută la îndepărtarea machiajului de pe piele și la eliminarea impurităților depuse peste zi. Scopul curățării de dimineață este de a elimina cantitatea mică de sebum secretată în timpul nopții. 

Faci abuz de scruburi

O altă greșeală: exfolierea prea deasă. Exfolierea pielii elimină celulele moarte și impuritățile, dar făcând-o prea des este „traumatizant pentru piele și poate provoca iritații, uscăciune și erupții cutanate”, potrivit doctorului Pratsou. Ea recomandă utilizarea „exfolianților chimici precum acidul glicolic sau retinolul”, care oferă o exfoliere mai blândă decât scruburile mecanice. Ai grijă, însă, să ceri sfatul dermatologului tău înainte de a integra produsele cu retinol în rutina ta, deoarece poate fi prea agresiv în funcție de caracteristicile pielii tale. Pentru pielea matură, de exemplu, folosețte bakuchiol, care are efecte similare cu mai puține contraindicații.

Îți speli fața cu apă prea fierbinte sau prea rece

Nu rata niciodată pasul de hidratare, alegând o formulă adaptată nevoilor pielii tale. Pentru temperatura apei, dr. Dharamshi recomandă  să se evite apa prea fierbinte sau prea rece, fiind în favoarea apei călduțe. „Folosirea apei prea fierbinți este dăunătoare pielii, poate provoca roșeață, uscăciune, și deteriora bariera cutanată”, precizează medicul.

Sursa: Tabu.RO

ARTICOLE SIMILARE

Opt greșeli banale pe care le faci când aplici deodorantul

Andreea Damian

Îngrijirea părului | Sfaturi prețioase pentru a-l proteja de soare

Andreea Damian

A aplicat pastă de dinți pe buze și a așteptat până dimineață

Andreea Damian

Ce machiaj sa adopti in sezonul estival

realitatea

Copiii lui Cindy Crawford sunt superbi! Uite cat de mult seamana cu fostul supermodel

Epilare definitiva – un moft sau o necesitate?

realitatea

Scrie un comentariu