Iubim benzile de curățare a porilor de pe nas deoarece se folosesc ușor. Din păcate au fost descoperite câteva efecte secundare ale utilizării lor, pe care le vom prezenta în rândurile ce urmează.
Este întotdeauna mai bine să cunoaștem toate sfaturile specialiștilor, pentru a evita rezultate nedorite. Deci, înainte de a utiliza un astfel de produs, să aruncăm o privire mai atentă asupra acestora.
În primul rând, trebuie să știi că popularele benzi pentru curățarea porilor de pe nas nu vor împiedica apariția punctelor negre și nu vor reduce acumularea de sebuum. Acesta este motivul pentru care s-ar putea să vezi din nou acele puncte negre pe nas foarte curând. Dermatologii sugerează utilizarea benzilor în mod repetat. Acest lucru poate fi o dată sau de două ori pe săptămână, pentru a evita apariția punctelor negre.
De asemenea, ele nu oferă o curățare profundă. Deși asta scrie pe multe ambalaje. Benzile îndepărtează numai straturile superioare care conțin celulele moarte ale pielii și rămâne multă murdărie în interiorul porilor. Deci, este posibil să ai nevoie de o procedură de curățare profundă oricum.
Un efect negativ al utilizării benzilor de curățare este că îți pot irita pielea. Specialiștii spun că, dacă ai pielea sensibilă, benzile o pot irita și chiar o pot deteriora. Acest lucru se întâmplă deoarece adezivul poate scoate niște fire de păr și încurcă pielea. În plus, este mai bine să verifici și să vezi dacă avi alergie la adeziv.
Înainte de a aplica benzile de curățare, fă-ți un tratament cu baie de aburi pentru față, timp de 10-20 de minute. Baia de aburi deschide porii și este esențial ca tenul să fie curat. Va fi mai ușor să scapi de punctele negre.
Taie benzile pentru rezultate mai bune. Vloggerii de frumusețe recomandă tăierea marginilor benzilor, astfel încât să fie mai ușor să o ajustezi în funcție de forma nasului.
Utilizează un cub de gheață după aplicarea unei benzi de curățare a porilor de pe nas. Benzile pot face ca porii să pară mai mari după îndepărtarea punctelor negre. Acest lucru ar putea face porii mai sensibili și mai predispuși la infecție. Gheața va închide porii. Poți clăti fața și cu apă rece.