1. Îmbrăcămintea. Hainele închise la culoare sau cele în culori aprinse vă fac mult mai vizibili în fața tânțarilor. Așa că, pentru a vă feri de ei, ar trebui să purtați alb sau culori neutre cum ar fi kaki-ul sau bejul. Nu cred că mai e nevoie să vă spun că hainele cu mâneci lungi sau pantalonii lungi țin țânțarii la distanță.
2. Soluțiile antițânțari. Acestea sunt recomndate adulților și copiilor mai mari de două luni. Printre remediile naturale, al căror efect durează câteva ore bune, se numără uleiul de eucalipt, uleiul de lămâie, uleiul de scorțișoară, uleiul de rozmarin sau cel de mentă.
3. Plasele. Dacă ați putea să vă protejați patul cu o plasă, tânțarii nu ar mai avea cum să vă muște. Nu 100%, pentru că, dacă stați lipiți de plasa respectivă, ei vă pot mușca prin ea.
4. Alimentația. Unele studii spun că țânțarii fug de mirosul de usturoi. De asemenea, produsele care conțin vitamina B1, mazărea, nucile și cartofii, dau sângelui un gust care nu place țânțarilor. Trebuie să evitați mâncărurile sărate pentru că acestea duc la creșterea volumului de acid lactic produs de organism, iar acesta atrage țânțarii.
5. Transpirația. Å¢ânțarii sunt atrași de mirosurile emanate de oameni prin transpirație. Prin urmare faceți duș cât de des puteți, dar evitați săpunurile sau gelurile de duș cu diverse arome pentru că acestea atrag insectele.
6. Căldura. Căldura corporală atrage țânțarii mai rău decât orice, așa că încercați să fiți cât mai răcoriți cu putință.