Tabu
HEALTH

6 SOLUȚII PENTRU A COMBATE DEPRESIA SEZONIERĂ

Pe măsură ce zilele se scurtează şi schimbările vremii sunt tot mai evidente, psihicul uman este predispus la depresie. În lunile de toamnă apar tulburările afective care se manifestă sub forma unei lipse de energie, iritabilitate, lipsa somnului şi chiar creşterea în greutate.

Depresia de toamna apare odată cu trecerea de la sezonul cald la sezonul rece, însă, conform specialiştilor, există o serie de lucruri pe care le puteţi face pentru a lupta împotriva stărilor de epuizare psihică şi fizică:

Terapia cu lumină

Lumina poate ajuta la stimularea acelei părţi a creierului responsabilă de simptomele depresiei sezoniere. Specialiştii recomandă aranjarea casei într-un mod care să permită intrarea luminii solare. Puteţi începe cu tunderea crengilor de copaci care blochează pătrunderea luminii solare în casă şi păstrarea draperiilor strânse pe tot parcursul zilei pentru a maximiza nivelul de lumină. Statul lângă o fereastră, acasă sau la locul de muncă, poate fi de mare ajutor, scrie cheatsheet.com.

Ieşi afară

O altă modalitate naturală de a creşte expunerea la lumina solara este ieşirea în aer liber, chiar şi atunci când afară este rece. O plimbare în fiecare zi poate face diferenţa în cazul celor care au simptome usoare sau moderate. Nu vă lăsaţi descurajaţi de cerul gri, deoarece terapia funcţionează chiar şi aşa.

Meditează

Meditatia poate ajuta la îmbunătăţirea simptomelor de depresie. Dacă sunteţi în căutarea unui remediu natural pentru ameliorarea depresiei sezoniere, încercaţi să vă faceţi timp pentru a practica această formă de terapie în fiecare zi. Vă puteţi alătura unui grup specializat sau puteţi încerca singur, cu ajutorul unei aplicaţii.

Fă alegeri alimetare inteligente

Alimentele joacă un rol important în atenuarea stărilor de epuizare şi melancolie. Somonul, fructele de pădure sau orice alte alimente bogate în vitaminele D şi B12 pot fi benefice pentru combaterea depresiei sezoniere. În plus, produsele alimentare care conţin triptofan pot ajuta la echilibrarea stării de relaxare şi somnolenţă. Este important să faceţi aceste alegeri sănătoase acum, deoarece în timpul lunilor mai reci pofta de alimente bogate în carbohidraţi poate creşte. Pe de altă parte, consumul de dulciuri şi alimente grase poate stimula temporar nivelul de energie, dar multe dintre ele vă vor face să vă simţiţi chiar mai rău, în câteva ore.

Fă mişcare

35 de minute de mers pe jos în ritm vioi, de cinci ori în fiecare săptămână, sau 60 de minute, trei zile pe săptămână, pot fi benefice persoanelor care prezintă simptome de depresie moderată sau uşoară. Mişcarea eliberează endorfine care sporesc energia şi sentimentele de pozitivitate. În plus, activitatea este una dintre cele mai bune lucruri pe care le puteţi face pentru propriul corp. Exerciţiile fizice pot reduce stresul, cresc stima de sine şi îmbunătăţesc calitatea somnului.

Medicaţie

În cazul în care remediile nu funcţionează, discutaţi cu medicul dumneavoastră despre medicamentele pe care le puteţi utiliza pentru a ajuta la remedierea simptomelor, mai ales în cazul în care acestea devin severe.

Sursa: Tabu.RO

ARTICOLE SIMILARE

Cum să recunoști un cheag de sânge. Cele 7 zone în care se formează

Andreea Damian

Ce se întâmplă cu adevărat dacă dormi cu sutienul pe tine noaptea

Andreea Damian

Covid-19: ce vitamine să iei ca să te pui pe picioare?

Andreea Damian

Aerul poluat ridică riscul de avort cu 50% – studiu

Andreea Damian

9 moduri naturale de a-ți curăța plămânii

Andreea Damian

Premieră! Vaccin HPV compensat pentru femeile cu vârsta între 18 și 45 de ani

Andreea Damian

Scrie un comentariu