Tabu
HEALTH

7 băuturi pentru o hidratare eficientă

Pentru a-ți potoli setea, nimic nu este mai bun decât apa! Dar asta nu ne împiedică să o înlocuim uneori cu băuturi care, ca bonus, ne sporesc tonusul și sănătatea.

Când vremea caniculară revine, este necesară hidratarea pentru a evita slăbirea și pentru a menține pielea suplă. Bea cel puțin 1,5 litri pe zi, mai mult când temperatura depășește 30°C sau dacă faci sport. Dacă vrei să înlocuiești apa, ai de ales între diverse băuturi care conțin ceai, probiotice, vitamine… Atenție, sunt în general dulci, chiar și atunci când afișează un conținut scăzut, iar dacă bei 1 litru pe zi înghiți rapid echivalentul a cel puțin 5 linguri de zahăr. Un alt dezavantaj este costul lor adesea ridicat. De aici și interesul alternării cu băuturile sănătoase de casă.

  1. Ceaiuri cu gheață cu fructe: un impuls

Compuse dintr-o infuzie de ceai verde sau negru și suc sau arome naturale de fructe, aceste băuturi combină teina stimulatoare și polifenoli, care favorizeaza oxigenarea creierului.

  1. Băuturi vitaminice: efect booster

Aceste așa-numite băuturi „funcționale” sunt menite să optimizeze diverse funcții ale organismului. Ele asigură, în funcție de referințele sale, 35 până la 70% din aportul recomandat de magneziu, zinc, vitamine C, E sau B.

Sfat: pentru a evita supradozajul, nu se combină cu alimente fortificate (cereale, lapte) sau suplimente alimentare.

  1. Pe bază de probiotice: tranzit bun

Aceste băuturi sănătoase conțin fermenți vii care optimizează tranzitul și scuturile imune. Există: kombucha, obținut prin fermentarea ceaiului îndulcit cu drojdie; kefiruri din apă și fructe fermentate cu boabe de chefir (amestecuri de bacterii lactice și drojdii); și în final băuturi care combină infuzia digestivă (menta, anason stelat sau melisa) și fermenți de chefir.

  1. Sucuri de fructe: gourmet

Acestea sunt amestecuri de apă și fructe sau suc de fructe.

  1. Personalizează-ți apa

Cu o plantă cu proprietăți digestive (mentă, melisa) sau calmante (floare de portocal, floare de tei).

Cu condimente bogate în polifenoli antioxidanți: scorțișoara, ghimbir, cuișoare. Lăsați-le la infuzat câteva minute în apă fierbinte și asezonați cu coajă de citrice organică.

Cu fructe proaspete de sezon, surse de vitamine. Tăiați-le mărunt, lăsați-le la infuzat la frigider timp de 8 ore, apoi filtrați.

  1. Luați în considerare cicoarea

Lichidă sau în boabe de infuzat, cicoarea se poate bea înghețată, la fel ca ceaiul. Plusul său: inulină, o fibră prebiotică, care hrănește bacteriile microbiotei benefice sănătății. Fără cofeină sau teină, o poți bea în orice moment al zilei.

  1. Bule cu moderație

Studiile arată că apa carbogazoasă este la fel de hidratantă ca apa simplă. Când este bogată în bicarbonați este recomandată chiar și după efort fizic pentru a evita crampele și durerile. Cu toate acestea, este de preferat s-o bei în mod rezonabil dacă ai tendința de a te balona.

ARTICOLE SIMILARE

Impozitarea cărnii roșii ar putea salva multe vieți – potrivit noilor cercetări

realitatea

De ce poate fi bine pentru tine să mănânci același mic dejun în fiecare zi

Andreea Damian

Mitul celor 10.000 de pași pe zi, demontat. Câți trebuie să mergi pentru a trăi mai mult

Andreea Damian

MPOX NU ESTE NOUL COVID, IATĂ DE CE!

Andreea Damian

Cum să mănânci corect de Crăciun. Trucuri ca să eviți indigestia și toxiinfecția

Andreea Damian

Cele mai falsificate alimente pe care le consumi zilnic

Andreea Damian

Scrie un comentariu