Cât de minunată este ideea de a intra în casă la ora 18:00 pentru a fi întâmpinat de aroma apetisantă a cinei care vă așteaptă? Nu trebuie să fie o fantezie! Cu un crock pot și cu puțină pregătire în avans, aceasta poate fi realitatea dvs. mai multe nopți pe săptămână.
Frumusețea unui crock pot este că puteți pune toate ingredientele laolaltă dimineața, puteți pleca și să vă ocupați de toate lucrurile pe care trebuie să le faceți în timpul zilei – de la muncă, la îngrijirea copiilor și la rezolvarea treburilor casnice – în timp ce cina se gătește în liniște în fundal, umplându-vă casa cu toate acele mirosuri minunate care implică faptul că ați gătit toată ziua.
Așadar, pentru a vă ajuta să profitați la maximum de acest aparat magic, am alcătuit o colecție cu sfaturile și trucurile noastre preferate pentru crock pot.
Indiferent dacă sunteți un începător sau un veteran al crock pot-ului, întotdeauna mai sunt multe de învățat despre acesta. Când am început să folosim unul, ne simțeam cu adevărat confortabil doar la prepararea supelor și tocănițelor. Pe măsură ce l-am folosit mai mult, mintea ne-a fost în mod constant uimită de ceea ce este posibil într-un crock pot, de la pui la cuptor, la lasagna, la fileuri de pește.
În plus, am descoperit că a fost un salvator atunci când a venit vorba de a face unele dintre alimentele noastre de bază preferate, cum ar fi bulionul de pui sau de legume și fasolea.
Mărimea contează
Pentru a funcționa cel mai bine, un crock pot trebuie să fie aproximativ ½ – ¾ plin. Dacă este mai puțin plin decât atât, mâncarea se poate arde. În timp ce, pe de altă parte, dacă este mai plin, s-ar putea să nu gătească complet mâncarea sau ar putea să dea în clocot dacă este umplut până la refuz.
Dacă aparatul dvs. este prea mare pentru rețeta pe care intenționați să o folosiți, atunci puteți folosi un bol pentru cuptor, plasat în interiorul bolului aragazului lent.
Pulverizați bolul cu spray de gătit
Acoperirea interiorului bolului ceramic cu spray de gătit va preveni lipirea și va facilita curățarea unui crock pot, în special pentru tocănițe și alte feluri de mâncare mai solide.
Așezați legumele tari în partea de jos
Legumele tari, cum ar fi morcovii, cartofii și alte legume rădăcinoase, tind să dureze mai mult timp pentru a se găti, așa că așezați-le în partea de jos a unui crock pot, unde temperatura este cea mai ridicată și au cele mai mari șanse să absoarbă umezeala.
Adăugați mai puțin lichid
Deoarece alimentele gătite lent își păstrează sucurile, s-ar putea să vă treziți nevoit să adăugați mai puțin lichid decât sunteți obișnuit atunci când gătiți prin alte metode.
Evitați să adăugați alimente congelate
Cu excepția cazului în care lucrați după o rețetă care prevede adăugarea de alimente congelate, încercați să evitați adăugarea de ingrediente congelate, deoarece acestea vor încetini considerabil procesul de gătire și pot duce la condiții nesigure.
Alegeți bucăți ieftine de carne
Bucățile de carne mai ieftine tind să aibă un conținut mai mare de grăsime, precum și mai mult țesut conjunctiv. Acest lucru înseamnă că beneficiază de o gătire scăzută și lentă, ceea ce are ca rezultat o mâncare umedă și fragedă.
Acest lucru înseamnă că aceste bucăți mai puțin costisitoare, cum ar fi pieptul de vită, umărul de porc/ miel și pulpele de pui, sunt perfecte pentru crock pot, mai ales că bucățile mai slabe riscă să se usuce într-un proces de gătire lent.
Atunci când gătiți carnea pe aragaz sau în cuptor, căldura mai mare gătește o mare parte din grăsime. Dar acest lucru nu este valabil pentru un crock pot, așa că încercați să tăiați orice exces de grăsime de pe carne.
Renunțați la ulei
Pentru că crock pot-urile gătesc lucrurile încet, există mai puține șanse ca mâncarea să se ardă. Acest lucru înseamnă că aproape întotdeauna puteți omite uleiul dintr-o rețetă obișnuită pe care o adaptați la un crock pot, ceea ce are bonusul suplimentar de a duce la un număr mai mic de grăsimi și calorii.