Tabu
HEALTHSlider

8 alimente care sunt toxice atunci când sunt consumate crude

Ești tentat de crudivorism? Ai grijă: unele alimente, atunci când sunt consumate crude, sunt toxice pentru sănătate.

Crudivorismul are legătură cu raw-veganismul. Definiția acestui stil de viață a fost dată în urmă cu aproape un secol de Duca Enrico Alliata di Salaparuta, un bine-aşezat nobil sicilian (cu relaţii la toate marile Curţi ale Europei), care făcuse o pasiune pentru ştiinţa alimentaţiei şi alimentaţia ştiinţifică.

Tendința alimentelor crude

Foarte la modă de câțiva ani încoace, crudivorismul s-a născut în Statele Unite, lângă California, în anii 1980. Adepții acestei tendințe se străduiesc să mănânce cât mai multe alimente crude posibil. În această dietă fructele și legumele se consumă crude sau abia fierte, întotdeauna la o temperatură sub 45 °C), alese local, în sezon și organice – adică cultivate fără pesticide sau îngrășăminte chimice.

Crudivorism: ce mâncăm?

Câteva legume cu frunze verzi: varză, salată, spanac, andive. Acestea au cel mai mare procent de minerale pe calorie. Putem consuma și fructe și legume după bunul plac. Foarte alcaline, fructele sunt bune pentru eliminare și sunt o sursă majoră de vitamine și minerale esențiale. La rândul lor, legumele (mai ales dacă sunt verzi) sunt satietogene și au un conținut ridicat de proteine. De reținut, crudivoriștii le consumă cu tot cu coajă.

Fasolea uscată și lintea, de exemplu, sunt foarte bogate în proteine ​​și fibre și conțin puține grăsimi. Pe de altă parte, deși sunt foarte hrănitoare, este posibil să nu fie digerabile. Puteți consuma și semințe și nuci dar cu măsură. Algele sunt bune pentru sănătate (au proteine , vitamina A, fier), dar nu trebuie consumate în exces. Sunt considerate suplimente alimentare.

Crudivorism vegan

Dacă unii crudovoriști sunt și vegani (ceea ce înseamnă că nu mănâncă niciun produs de origine animală), alții consumă carne și pește, crud sau aproape crud. Dacă mâncarea crudă poate fi considerată un mod real de viață, este adesea asociată cu o perioadă de „detoxifiere” de câteva zile până la câteva săptămâni.

Este cu adevărat mai bine să mănânci alimente crude?

Până în prezent, niciun studiu științific nu a validat beneficiile pentru sănătate ale unei diete cu alimente crude. Totuși, nu faptul că mănânci „crud” te face să slăbești, ci mai degrabă faptul de a elimina zaharurile industriale, mesele gata preparate, ciocolatele, bomboanele, alimentele ultra-procesate. Mai mult, deoarece această dietă este hiper bogată în fibre, pe termen lung, putem observa tulburări digestive – balonare, constipație, gaze, iritații intestinale, disconfort digestiv.

Pe termen lung, riscul deficitului alimentar este, de asemenea, foarte prezent: crudivorismul poate duce astfel la un deficit de vitamina D , vitamina B12 și fier. Lipsa alimentelor cu amidon (pentru că nu putem consuma paste crude) poate duce la oboseală persistentă, atât fizică, cât și mentală. Doriți să încercați o dietă crudă? Aveți grijă: unele alimente nu trebuie consumate crude – este cazul cartofilor, fasolelor verzi, galbene și roșii, tapioca, vinetelor, anumitor ciuperci, anumitor cărnuri.

ARTICOLE SIMILARE

Chuck Norris si-a gasit nasul, Black Friday!

realitatea

Afla cum sa iti faci un machiaj perfect pentru sezonul acesta! Tutorial Summer Chocolate Makeup!

realitatea

De ce suntem mereu in intarzire?

realitatea

În Berlin femeile vor plăti cu 21% mai puțin decât bărbații pentru transportul public

realitatea

De ce răcim în mijlocul verii?

Andreea Damian

Madonna a ajuns la terapie intensivă din cauza unei infecții bacteriene

Tabu Tabu

Scrie un comentariu