Vara este un anotimp frumos, dar nu vine fără anumite probleme. Acest articol va evidenția 8 probleme comune care îți pot strica vara și trucurile pentru a le rezolva.
Noi vrem să te bucuri cu adevărat de vara. De aceea am dori s-ți spunem cum să eviți 8 momente neplăcute pe care le poate aduce vara. De asemenea, am oferit câteva idei despre cum să tratezi aceste situații dacă le întâmpini.
Miros și transpirație
Transpirația și mirosul neplăcut al picioarelor și subrațelor îți pot strica complet imaginea de vară. O idee bună pentru a evita acest lucru este să porți șosete și haine din materiale naturale, cum ar fi bumbacul sau inul. Schimbă-ți hainele zilnic și fă un duș regulat în zilele caniculare.
Un alt truc util pentru a opri transpirația este înlocuirea cafelei cu ceai verde. Și fă-ți timp pentru a alege deodorantul sau antiperspirantul care ți se potrivește cel mai bine.
Iritații de la epilat
O erupție după epulat poate apărea dacă îți razi rar corpul în timpul iernii, în special în zonele sensibile, cum ar fi zona bikinilor și axilele. Pentru a reduce roșeața, umflarea și mâncărimea, ia câteva picături de ulei de lavandă, amestecă-le cu loțiunea de după ras și aplic-o pe zona afectată.
Alternativ, zdrobește câteva căpșuni și amestecă-le cu smântână. Aplică pe zona afectată pentru o perioadă scurtă de timp și clătește cu apă caldă.
Iritarea pielii coapselor
Dacă îți plac pantalonii scurți sau fustele mini, plimbările în zilele fierbinți se pot termina cu pielea iritată pe coapse. Pentru a scăpa de această problemă, hidratează-ți pielea în mod regulat. Utilizează creme care conțin vitamine naturale C și E, gălbenele sau extract de castraveți. Fă un duș zilnic și apoi spală cu grijă tot săpunul. Fă duș cu apă călduță pentru a ușura iritația. Nu aplica gheață pe zonele iritate, deoarece poate provoca extinderea lor.
Țânțari
Țânțarilor și altor insecte le place să te muște, să se scufunde în paharul tău de vin și să te enerveze cu bâzâitul lor. Pentru a le ține departe de casă, poți folosi mai multe trucuri. Acoperă ferestrele cu plase. Cumpără un repelent pe bază de ulei natural care conține ulei de arbore de ceai sau ulei de eucalipt și de lămâie. Citronella și uleiul de scorțișoară sunt cunoscute că țin țânțarii departe. Asa că arde câteva picături din ele lângă terasa ta seara. Dacă ai o piscină, curăț-o în mod regulat pentru a împiedica reproducerea țânțarilor în apă.
Praf
Praful care vine de la ferestrele deschise vara poate fi una dintre cauzele alergiilor si astmului. Pentru a-ți menține casa curată și corpul sănătos, aspiră cel puțin o dată pe săptămână, schimbă și spală toate lenjeriile de pat săptămânal și folosește huse rezistente la praf pentru așternutul de pat. Îngrijește-ți animalele de companie și șterge podelele în mod regulat. Dacă ai un copil cu alergii, păstrează-i jucăriile pufoase în congelator timp de 48 de ore înainte de a lăsa copilul să se joace cu ele. Acest lucru va ucide acarienii.
Toxiinfecții alimentare
Diareea, greața și vărsăturile sunt simptome comune ale intoxicației alimentare. A mânca ceva greșit vara devine mai ușor. Oamenii se adună la grătar și, în general, ies mult, în timp ce alimentele pe care le mănâncă sunt ușor stricate de căldură. Dacă intoxicația alimentară este ușoară, va trebui doar să beți multă apă și să te odihnești.
Dacă persistă mai mult de câteva zile sau dacă vezi sânge în scaun, contactează un medic. Produse precum sucul de roșii, pepenele verde și măslinele pot ajuta la ameliorarea bolii. Aceste produse sunt bogate în antioxidanți care vor ajuta la eliberarea toxinelor din organism.
Pentru a preveni contaminarea, curăță fructele și legumele în mod corespunzător, mănâncă alimente proaspete, mai degrabă decât cele gata preparate sau pre-gătite și verifică aspectul și mirosul a tot ceea ce mănânci.
Piele uscată
Pielea uscată, provocată de aerul uscat fierbinte, poate provoca mâncărime, crăpături, riduri și modificări de culoare. Lucrul cu substanțe chimice sau temperaturi ridicate poate agrava efectul de uscare. Pentru a preveni acest lucru, fă dușuri cu gel de duș hidratant în loc de săpun obișnuit.
Aplică creme hidratante și alege-le în funcție de vârsta ta. Curăță-ți pielea în mod regulat și folosește o loțiune cu acid salicilic. Nu uita să aplici protecție solară, să porți ochelari de soare și să renunți la fumat, aceasta oprește circulația normală a sângelui în piele. De asemenea, ia un umidificator pentru casa ta și îmbracă-te în fibre naturale.
Arsuri solare
Arsurile solare apar de obicei pe pielea neprotejată după o zi însorită. Pentru a le evita, acoperă-ți corpul cu îmbrăcăminte și capul cu o pălărie. Utilizează protecție solară la fiecare 2 ore sau mai des dacă înoți și bea suficientă apă.
Dacă te-ai ars, aplică cremă cu camfor, aloe sau mentol și folosește o compresă rece. Dacă zona arsă este prea mare sau dureroasă, adresează-te medicului.