OANA CUZINO arata superb la 43 de ani, drept dovada iata o poza recenta a vedetei in costum de baie, pe plaja. OANA CUZINO face exercitii in mod regulat, merge la sala si tine o dieta sanatoasa, de la care nu se abate niciodata.
OANA CUZINO mananca foarte des fructe si legume proaspete, peste, cerealele integrale nu lipsesc de la micul dejun niciodata, iaurt degresat si lapte fara grasime. Pe parcursul zile aceasta ne marturiseste ca mananca foarte multe salate proaspete cu ulei de masline.
A renuntat complet la paine si dulciuri. Daca a pus cateva kilograme pe ea, aceasta face tot posibilul sa slabeasca, dar o face intr-un mod sanatos.
Tine un regim alimentar si nu se infometeaza. Sportul nu lipseste din programul ei zilnic, fiind pasionata de echitatie.
De doua ori pe an, tine Dieta Okinawa, de inspiratie japoneza. Dieta Okinawa și-a luat numele de la un arhipelag din Japonia, unde speranța de viață este cea mai ridicată: 86 de ani pentru femei și 78 pentru bărbați. Nu numai că populația numără mai mulți locuitori de peste 100 de ani, ci toți par mult mai tineri și sunt foarte sănătoși. toate acestea grație alimentației.La o primă vedere, secretul „centenarilor” din Japonia constă în alimentația săracă în grăsimi și calorii. Dieta Okinawa este o dietă semi-vegetariană, săracă în grăsimi (mai puțin de 25% din caloriile totale).
Unul din obiectivele acestei diete este reducerea aportului zilnic de calorii, însă fără a le număra cu strictețe. Pentru a reduce numărul lor, trebuie controlată densitatea energetică a alimentelor, adică valoarea calorică per 100 g de produs, împărțit la 100. Așadar, această dietă presupune consumul, până la sațietate, a alimentelor cu densitate energetică mai mică de 0.7 (apă, ceai, castravete, andive, dovlecel, portocală, caise, alge, mere, iaurt natural degresat), moderat alimentele cu densitate energetică cuprinsă între 0.8 și 1.5 (banane, cartofi, pește alb, orez, paste, legume și grâu) și în cantități mici alimentele cu o densitate energetică între 1.6 și 3 (pește roșu, pâine, fructe uscate, pizza și înghețată) și doar la ocazii speciale alimente cu o densitate energetică mai mare de 3 (biscuiți, nuci, ciocolată, unt și ulei).
Dieta Okinawa
Mic dejun: pâine de secară, brânză proaspătă, măr și ceai
Prânz: tofu, paste, salată de ciuperci și ceai
Cină: pește, orez integral, castravete, portocală
Avantajele Dietei Okinawa
Conținutul de fibră și de proteine fac din această dietă una sățioasa.
Inconveniente Ca și la orice dietă, vorbim de un număr relativ restrâns de mâncăruri și alimente, care nu sunt pe placul tuturor. În plus, consumul de alge este nerecomandat persoanelor care suferă de tiroidă.
Atenție!
Această dietă se ține la sfatul unui medic, sub directa sa supraveghere!
1 comentariu