Tabu
lifestyle

Retete culinare savuroase cu FETEASCA NEAGRA de la Casa De Vinuri Cotnari

CASA DE VINURI COTNARI – FOOD AND WINE PAIRING

Feteasca Neagra

Cel mai bun soi romanesc renaste la Casa de Vinuri Cotnari si este o bucurie nu doar pentru cunoscatorii de vinuri alese, ci si pentru gurmanzi, care-i gasesc valentele potrivite pentru felurite rețete. In sezonul rece, Feteasca Neagra de la Casa de Vinuri Cotnari stie sa faca un veritabil spectacol culinar pe mesele noastre imbelsugate!

 COASTE DE PORC  LA GRATAR

 Ingrediente

Pentru 4 portii: 1 kg costite de porc

Pentru sos: 4 lingurite de ulei, 4 lingurite de zahar, 1 lingurita de hrean, 1 lingurita boia dulce, 1 lingurita sare,1 lingurita de cimbru uscat, 1 praf de piper mozaic, 1 praf de chilli, otet balsamic, 1 ceapa roșie

Pentru garnitura: 4 felii de paine, 3 cartofi, 1 ardei gras, 2 cepe, 2 capatani de usturoi, 4 stiuleți de porumb dulce

Mod de preparare: Se amesteca, mai intai, toate ingredientele pentru sos, pana se obtine un baiț consistent in care vor sta la macerat costitele ca sa iasa dulci, picante si suculente. Se ung costitele pe fiecare parte cu acest sos si se taie o ceapa rosie solzisori, pe care ii împrastiem peste costite. Se pune deasupra folie si se lasa peste noapte la frigider.

Se curata si se spala legumele, se condimenteaza cu sare,  piper, boia si cimbru, apoi se pun pe gratarul incins. Feliile de paine se ung cu ulei de masline, dupa  care se freaca bine cu un catel de usturoi. Porumbul se da la fiert, dar se lasa putin si pe gratarul incins, presarat cu sare. Legumele coapte se pun intr-un bol mare si se acopera. Se scot costitele de la rece, se asaza pe gratarul incins si se intorc la intervale mici de timp.

Se servesc cu legumele coapte si cu un pahar de FETEASCA NEAGRA din gama DOMENII de la Casa de Vinuri Cotnari!

 FRIGARUI DE VITA MARINATE

 Ingredientele marinadei: 200 ml ulei de masline, 50 ml ulei de nuci, 100 ml ulei de rapita, 1 ardei iute rosu, suc proaspat presat de la o lamaie, 1 lingurita boabe de piper, cateva boabe de ienupar, 1 lingurita boia dulce, 1 lingurita boia iute,1 lingurita coriandru macinat, 1 lingurita maghiran uscat, 1 lingurita rozmarin, 1 lingurita sare.

Preparare: Se amesteca toate uleiurile si se adauga celelalte ingrediente, apoi se lasa marinada sa stea intr-un borcan cu capac timp de o saptamana. Inainte de a pune la gratar frigaruile de vita, lasati in marinada pentru cateva ore bucatile de vita (cam de 3 cm grosime). La gratar, se invart cateva minute frigaruile pe toate părtile, astfel incat carnea sa fie coapta la exterior dar sa ramana roz la interior. Astfel pregătita, va fi un deliciu alaturi de FETEASCA NEAGRA de la Casa de Vinuri Cotnari!

 PULPA DE BERBECUT CU SOS DE USTUROI

Ingrediente: 2 kg pulpa de berbecut, 1 cana vin rosu, 2 cepe rosii, sare, piper, 5 lingurite de ulei, 5 catei de usturoi, cimbru, 200 ml smantana + 1 capatana de usturoi

Pregatire: Se spala carnea, se taie bucati potrivite si se lasa la marinat o zi intr-un bait facut din vin, sare, piper, ulei, usturoiul pisat, ceapa taiata mare si cimbru. A doua zi, se prajesc bucatile de carne, stoarse bine de zeama, pe gratarul bine incins. Se servesc cu ”maioneza” facuta din usturoi pisat si, apoi, amestecat cu smantana, optional si cu putin ulei de floarea soarelui, rezultand un fel de ”alioli” autohton.

Berbecutul astfel pregatit se va parteneria de minune cu FETEASCA NEAGRA Domenii de la Casa de Vinuri Cotnari!

ARTICOLE SIMILARE

Mica de la “Abracadabra” a murit!

Jennifer Aniston, vedeta cu care cele mai multe dintre femei şi-ar dori să semene

realitatea

CULINAR TABU: Chifteluțe de miel cu cartofi

realitatea

Extratereștrii sunt extrem de profitabili

realitatea

Ghici cine se află pe platoul de filmare

realitatea

Noul zid al Europei?

realitatea

1 comentariu

Scrie un comentariu