Tabu
HEALTH

Bucataria dietetica – orez cu ardei copti

Ingrediente pentru 4 portii

• 400g orez
• 10 ardei kapia
• 2 morcovi
• 3 oua
• 1 telina
• 1 lingura seminte de chimen
• 2 linguri unt
• 2 linguri ulei de masline
• sare, piper

Puneti la fiert orezul in 1,6 litri de apa cu putina sare si cu chimenul. Lasati-l sa fiarba pana cand scade toata apa, apoi acoperiti vasul si lasati-l pana cand orezul se raceste. Adaugati ouale si amestecati bine. Coaceti ardeii pe gratar, pe toate partile. Presarati-i cu un strat de sare fina si puneti-i pentru 10 minute intr-o punga de plastic. In acest fel ii veti putea curata de coaja foarte usor. Ungeti cu unt o tava de chec, in strat mai gros. Asezati pe fundul tavii un strat de fasii de ardei copt, deasupra puneti un strat de orez, peste acesta un alt strat de fasii de ardei si peste el radeti un morcov pe razatoarea mica. Repetati operatiunile pana cand ingredientele se sfarsesc. Deasupra trebuie sa aveti un strat de orez. Stropiti preparatul cu ulei si tineti-l la cuptor pana cand orezul se rumeneste uniform. Lasati-l la racit si abia apoi puteti sa-l scoateti din tava si sa-l taiati in felii.

ARTICOLE SIMILARE

Depresia de iarnă – cum o combați cu metode naturale

Andreea Damian

Ce încearcă să-ți spună acneea de pe 8 părți ale corpului despre obiceiurile tale de viață

Andreea Damian

Totul despre parfumuri – ar trebui să vă îngrijorați cu privire la conținutul parfumului?

realitatea

Descopera cum poti combate natural raceala

realitatea

Implantul dentar in istorie. Cum isi inlocuiau stramosii nostri dintii

realitatea

Vitamina D: top 10 alimente de consumat pentru a evita carențele

Andreea Damian

Scrie un comentariu