Pentru a prepara niste frigarui delicioase pe timpul verii, nu aveti nevoie decat de legumele preferate si cateva minute libere. Este o masa perfecta de pranz, ce nu contine multe calorii. In plus, este usor de facut si poate sa fie perfect si pentru o zi de post. Intreaga gustare ste potrivita mai ales in timpul verii, pentru ca este destul de echilibrata si usoara si nu se digera greu.
Ingrediente pentru frigaruile vegetariene preparate acasa:
1 bagheta sau o franzela, taiate in felii
200g telemea desarata (sau tofu – branza de soia)
2 ardei grasi rosii
1 legatura de patrunjel verde
1 capatana de usturoi
Sare
Curatati pentru inceput usturoiul. Faceti din el un mujdei cat mai fin. Atunci cand pisati usturoiul, adaugati si patrunjelul tocat marunt, impreuna cu putina sare. Puneti apoi foarte putina apa, atat cat este necesara pentru a obtine un sos cat mai fluid pe care sa-l puteti turna peste painea sau franzela aleasa.
Taiati apoi branza in felii si ardeii in cubulete. Luati apoi betele speciale pentru frigarui si insirati pe ele, alternativ, felii de paine, branza si ardei. Daca nu va plac ardeii, puteti sa-i inlocuiti cu rosii. Repetati procedeul pana cand nu mai raman ingrediente.
Puneti apoi frigaruile la gratar si in timpul prajirii turnati cu o lingura din mujdeiul preparat mai devreme pe feliile de paine. Acest lucru le va face mai crocante si le va da un gust mai interesant. Puteti servi frigaruile ca un aperitiv, atat calde, cat si lasate sa se raceasca.
O asemenea gustare are undeva la 150 de calorii, depinde mult de cata paine alegeti sa folositi si pentru ce sortiment de branza optati. Aveti grija sa nu lasati prea mult frigaruile sa se rumeneasca pentru ca vor capata un gust greoi, iar branza se va topi.