Cus-cus este potrivit mai ales pentru persoanele care se afla la regim sau la o dieta drastica.
Pentru o masa sanatoasa pe timpul verii, salata este alegerea perfecta, mai ales in ceea ce le priveste pe femei. Pentru a va bucura de o gustare satioasa, va recomandam salata de cus-cus, mai ales pentru ca are un aport redus de calorii si ofera nutrientii potriviti organismului.
Ingrediente pentru salata pregatita acasa:
400g cus-cus
3 rosii mari
1 leg frunze de rucola, spanac tanar, macris etc.
1 ardei gras rosu
2 cepe
1 morcov
100g masline verzi si kalamata
300g telemea de capra
100ml ulei de masline
zeama de la 2 lamai
sare, piper
Puneti la fiert 1,5l apa cu un varf de sare si unul de piper. Cand incepe sa clocoteasca, puneti la fiert ceapa, ardeiul, morcovul si o rosite, toate taiate in cubulete. Puneti intr-un castron cus-cus-ul si turnati peste el supa calda de legume facuta mai devreme. Atentie, strecurati supa pentru ca avem nevoie doar de lichid, nu si de legume.
Acoperiti vasul si lasati cus-cus-ul sa se umfle. Intre timp, spalati frunzele de rucola si puneti-le intr-un castron. Adaugati aici rosiile taiate in felii, maslinele si telemeaua taiata in cubulete. Bateti uleiul de masline cu zeama de la cele doua lamai, sarea si piperul pana cand amestecul s-a omogenizat. Turnati apoi intreaga mixtura peste salata si amestecati pana cand se incorporeaza cu legumele si cus-cus-ul.
Totusi, amestecati cu grija pentru a nu se sfarama telemeaua. Repartizati cus-cus-ul in farfurii si deasupra puneti legumele, branza si sosul rezultat. Este bine sa o consumati proaspata pentru ca are un gust mai racoritor. Aceasta salata are aproximativ 300 de kcal, in functie de portia pe care o mancati si de legumele pe care le adaugati.