Vara alimentatia noastra trebuie adaptata caldurii, iar legumele si fructele devin indispensabile. Daca v-ati saturat de clasica salata cu rosii, atunci ati putea incerca o gustare la fel de sanatoasa si racoroasa: rosii umplute.
Rosiile contin licopena, o substanta cu virtuti vindecatoare, anticancerigene. Licopena se asimileaza in organism doar daca este insotita de uleiuri natural. De aceea, este bines a asociati intotdeauna salata de rosii cu ulei de masline, de porumb sau de floarea soarelui.
Reteta de astazi este pentru patru portii si timpul de preparare este de aproximativ 25 de minute.
Ingrediente
- 8 rosii
- 4 morcovi
- 2 radacini de pastarnac
- 2 linguri de unt
- 2 linguri de smantana
- ½ ardei iute
- 1 legatura de marar verde
- 1 lamaie
- Sare, piper
Mod de preparare
Spalati si curatati legumele. Taiati cate un capacel la fiecare rosie si scoateti miezul cu o lingurita, avand grija sa nu spargeti peretii rosiei. Condimentati rosiile in interior cu sare si piper dupa gust. Dati morcovii si pastarnacul pe razatoarea mica. Amestecati legumele rase cu untul, smantana, ardeiul tocat si mararul tocat marunt. Stropiti amestecul cu zeama de lamiae, amestecati ingredientele, condimentati-le daca mai este necesar si umpleti rosiile cu acest amestec. Ornate-le cu frunze de marar.
Pofta buna!