Tabu
LIFESTYLESlider

Cand spun “latitudine” si “Podul Minciunilor”, ma gandesc la Sibiu

Romania este o tara atat de frumoasa si plina de peisaje mirifice incat, atunci cand vrei sa pui degetul pe harta si sa alegi o destinatie de calatorie, iti este foarte greu sa alegi. Mare sau munte? Locuri cu valoare istorica sau locuri in care sa te distrezi pana dimineata? In Romania ai de unde alege!

Sibiu este orasul despre care vom discuta astazi! Cu o populatie de 147.245 locuitori, Sibiu este unul dintre cele mai frumoase si vizitate orase din zona Transilvaniei.

Alaturi de Luxemburg, a fost declarat Capitala Europeana a Culturii in 2007. Acest lucru s-a datorat faptului ca Sibiul este situat langa statiunea Paltinis, pe care vizitatorii o aleg pentru a practica sporturi de iarna si in apropierea Muntilor Fagaras, unde turistii organizeaza diverse drumetii.

Ce poti face in Sibiu?

In Sibiu puteti face o sumedenie de lucruri: de la vizitarea lacasurilor de cult la petrecerea unor zile de neuitat in luxoasele hoteluri din centru, de la vizitarea muzeelor la admirarea lacurilor glaciare de pe versantul nordic al Muntilor Fagaras (Lacul Balea, Lacul Avrigului sau Lacul Podragu). Oricat de repede te-ai plictisi, in Sibiu e imposibil acest lucru!

Podul Minciunilor, denumit si Podul culcat sau Podul Mincinosilor, reprezinta unul dintre punctele forte ale Sibiului. Este cel mai vechi pod de fonta de pe teritoriul tarii noastre. Pentru ca nu era construit pe piloni, podul a primit denumirea de Liegenbrücke (“pod culcat” in lb. germana), denumire asemanatoare cu Lügenbrücke (“podul minciunilor”). Astfel, in jurul podului au prins glas mai multe legende. Se spune ca podul are urechi si ca incepe sa geama la auzul vreunei minciuni (cine s-ar mai risca sa spuna vreo minciunica acolo?) sau ca fetele tinere le spuneau viitorilor logodnici ca sunt fecioare si, prinse cu minciuna in noaptea nuntii, erau luate si aruncate de pe pod. O soarta destul de cruda pentru o simpla minciuna, nu?

Un alt obiectiv turistic este Muzeul National Brukenthal, infiintat in anul 1817, situat in Piata Mare. Sectiile muzeului sunt atat de variate incat nu va veti plictisi vizitandu-l: Galeriile de Arta Brukenthal, Biblioteca Brukenthal, Muzeul de Istorie Naturala.

Daca sunteti in trecere prin judetul Sibiu, ar fi pacat sa ratati Golul alpin Balea, o rezervatie naturala la o altitudine de peste 2.000 de metri. Acesta include lacul si cascada cu acelasi nume, iar datorita temperaturilor scazute, zapada persista peste 7 luni pe an. Asadar, aveti ocazia sa priviti peisaje rupte parca din “Frozen” o perioada lunga de timp!

Peisajul pitoresc este conturat uneori de biserici, hoteluri sau muzee de gheata construite pe timpul iernii, obiective pe care strainii le apreciaza de fiecare data cand ne viziteaza tara. Ar fi pacat ca tocmai noi, romanii, sa ratam sansa de a le admira!

Mai aproape de cer…

Transfagarasanul este o alta destinatie uimitoare pe care trebuie sa o vedeti cu proprii ochi macar o data in viata. Drumul se intinde pe o lungime de 92 de kilometri si ofera turistilor niste peisaje desprinse parca din tablourile pictorilor celebri. Prin apropiere puteti vedea si Cascada Capra si barajul Vidraru. Din cauza temperaturilor scazute si a latitudinii de peste 2000 de metri, traseul este deschis doar intre lunile iunie si noiembrie, insa nu trebui sa ratati incercarea de a fi mai aproape de nori. Ce Everest, ce Moldoveanu, ce Omu?! Pe Transfagarasan va puteti simti in varful lumii!

Sibiul sarbatorilor

Daca alegeti sa va petreceti sarbatorile in Sibiu, veti ramane surprinsi de Targul de Craciun sau Targul de Paste din Piata Mare, unde totul pare desprins dintr-un basm. Oricine detine inca un suflet de copil se va distra pe cinste si va gusta din toate preparatele deliciooooase care se vand la targ. Turta dulce, prajituri, vin fiert, mere coapte, sarmale, carnaciori, mamaliga, la targurile din Sibiu gasesti orice iti doreste sufletul si oricat iti incape in stomac!

Personalitati importante

Sibiul nu se remarca doar prin peisajele minunate pe care le detine, ci si prin personalitati marcante nascute acolo, precum  istoriograful Nicolaus Olahus, poetul Octavian Goga sau guvernatorul Transilvaniei Samuel von Brukenthal.

Sibiul este o destinatie perfecta de vacanta, daca doriti sa admirati peisaje de vis, sa vizitati muzee interesante sau sa calatoriti la latitudini de peste 2000 de metri. Daca nu va plac plimbarile, puteti merge la targurile organizate in Piata Mare. La acest capitol nu puteti gasi nicio scuza, caci tuturor ne place sa mancam!

Vezi si: 

https://www.tabu.ro/cand-spun-istorie-si-natura-ma-gandesc-la-galati/ 

https://www.tabu.ro/locuri-magice-bucuresti-episodul-3/ 

https://www.tabu.ro/top-cinci-destinatii-care-vei-simti-ce-adrenalina/

ARTICOLE SIMILARE

Nimeni nu i-a dat nicio speranta! La final juratii au avut reactia asta FABULOASA

Afacerea cu cosmetice a ajutat-o pe Rihanna să devină cea mai bogată cântăreaţă din lume

Andreea Damian

Cercetătorii au descoperit care e vârsta la care devenim cu adevărat adulți

Andreea Damian

Gwyneth Paltrow a fost data în judecată pentru un accident de schi

Dora Constantinovici

Celebritati nascute pe 10 iulie!

realitatea

Cum arată hotelul construit de Andreea Bănică în Eforie Nord. Investiția se ridică la câteva milioane de euro

Andreea Damian

Scrie un comentariu