Tabu
HEALTH

Iata cat de nocive sunt dulciurile pentru copii si care sunt alimentele de care trebuie sa ii ferim

Se spune ca gustul se educa inca din din familie, asa cum afirma nutritionistii. Cu toate acestea, o mare parte a parintilor nu se lasa impresionati de aceste lucruri si le ofera celor mici, inca de la varste fragede tot felul de dulciuri nocive pentru sanatate. Astfel, ei nu constientizeaza ca banalele dulciuri le pot pune sanatatea in pericol si trec peste aceste pericole doar pentru a satisface mofturile copiilor.

Din meniul zilnic al celor mici, prajiturile cu creme, cerealele dulci, jeleurile, acadelele sau ciocolatelele sunt doar cateva dulciuri nocive care pun in pericol sanatatea prichindeilor. De cele mai multe ori acestia primesc pachete cu dulciuri pentru copii cu ocazia Craciunului. Trebuie sa avem grija ce le oferim in aceste pachete. Conform specialistilor, nu doar acestea se enumera printre placerile nevinovate a celor mici deoarece ei consuma inclusiv paine alba, pufoasa si calda, mezeluri sau sucuri carbogazoase indulcite.

Conform specialistilor, un continut mare de zahar, coloranti, grasimi si aditivii din dulciurile din comert expun copiii unui risc major de carii, diverse alergii si un nivel crescut de colesterol. In acelasi timp, E-urile din dulciuri aduc numeroase efecte precum starile de greata, tulburarile digestive, oboseala, iar efectul lor nociv pe termen lung nu are inca o exactitate, insa unele studii afirma cu acestea au un rol important in aparitia tumorilor canceroase.

Material realizat impreuna cu cei de la Lecadeau.ro – Furnizor de Cosuri Cadou Premium.

Alimentele contraindicate sunt nocive atat in randul adultilor, cat si a celor mici si sunt reprezentate de ciocolatele cu lapte si umpluturi de crema, prajiturile invelite in ciocolata, napolitanele si bezelele de tip marshmallow care contin o cantitate foarte mare de zahar, multe calorii si nu au nicio valoarea nutritiva.  Consecintele nu intarzie sa apara deoarece copiii vor avea o stare de agitatie si de neastampar datorita faptului ca zaharul nu face nimic altceva decat sa creasca nivelul de energie, urmand sa apara o stare de apatie a micutilor, oboseala si lipsa de concentrare , urmare a reducerii drastice a glicemiei.

De asemenea, un obicei foarte nesanatos care nu apare doar in cazul romanilor este acela de a le oferi celor mici la micul dejun lapte cu felii de paine unse cu crema de ciocolata, iaurt sau cereale nesanatoase cu tot felul de arome si nuante ce contin foarte multi coloranti si zahar. Sa nu mai discutam despre mult doritele de prichindei, acadelele care cresc foarte mult riscull aparitiei cariei.

Exista numeroase alternative sanatoase la dulciuri, insa dupa ce copilul a fost obisnuit cu tot felul de dulciuri nocive ii va fi mai greu sa manance o inghetata naturala sau un iaurt cu bucati de fructe proaspete. In orice caz, alimentatia sanatoasa este influentata mai ales de aportul parintilor si implicarea lor in primii ani de viata in ceea ce priveste sanatatea alimentara a celui mic. Cu cat parintii amana mai mult acest lucru, cu atat copiilor le va fi si mai greu sa renunte la micile placeri dulci, deloc sanatoase si hipercalorice.

ARTICOLE SIMILARE

Efectele „benefice” ale epidemiei de coronavirus

Andreea Damian

Lista serviciilor medicale gratuite de care beneficiază românii care nu plătesc asigurare de sănătate la stat

Andreea Damian

Top 20 de alimente care ne fac fericiți (și este dovedit)!

Andreea Damian

Cum să-ți păstrezi urechile curate mai mult timp

Andreea Damian

Cafeaua de după-amiază ne tulbură într-adevăr somnul?

Andreea Damian

Fertilizarea în vitro – Cea mai avansată și frecvent realizată tehnologie de reproducere asistată

Tabu Tabu

Scrie un comentariu