Tabu
HEALTH

Cum sa scapi de kilogramele in plus cu ceai de ghimbir?

Toti cei ce se lupta cu un surplus de kilograme mai mult ca sigur doresc sa gaseasca reteta perfecta pentru a slabi cat mai usor.

Despre importanta consumului de ceai de ghimbir se cunosc destul de multe lucruri, fiind o bautura cu numeroase proprietati terapeutice, ameliorand durerea, fiind un puternic antiinflamator si in acelasi timp reusind sa aiba proprietati nebanuite chiar si in diete, accelerand metabolismul si favorizand arderea grasimilor.

Ori de cate ori ai acumulat un plus de kilograme si iti doresti sa incepi o dieta, ar trebui sa iei in calcul introducerea ceaiului de ghimbir in alimentatia zilnica. Cu toate acestea, nu trebuie sa te astepti ca doar consumand o cana de ceai de ghimbir pe zi vei reusi sa dai jos kilogramele in plus, acesta fiind doar un adjuvant in orice dieta de slabire ai incepe.

Si pentru ca totul sa mearga exact asa cum te astepti ar trebui sa incepi prin a reduce consumul de dulciuri si de grasimi nesanatoase si sa te concentrezi pe introducerea in alimentatie a fructelor si legumelor proaspete sau consumate fierte sau la cuptor. In plus, ar fi indicat sa beneficiezi zilnic de o portie de fibre si de proteine. La toate aceste lucruri trebuie sa mai adaugi un consum crescut de apa, de minim 2 litri pe zi, astfel incat sa ajungi usor la greutatea ideala.

O cana de ceai de ghimbir consumata in fiecare zi te va ajuta sa ajungi mai repede la greutatea pe care ti-o doreai, fiind destul de usor de consumat.

Favorizeaza digestia si accelereaza metabolismul

Stramosii nostri stiu despre ceaiul de ghimbir ca reuseste sa faciliteze digestia, organismul eliminand mai repede ceea ce nu are nevoie. De asemenea, ajuta la accelerarea metabolismului, avand proprietati termogenice. Ca atare, am putea spune despre ghimbir ca reuseste sa arda mai usor grasimile, avand un rol mare in orice cura de slabire inceputa de cei ce vor sa ajunga la o greutate ideala.

Consumi ghimbir – nu iti mai e foame!

Iata un alt beneficiu al ceaiului de ghimbir. Daca vei consuma zilnic o cana de ceai vei observa ca nu iti va mai fi foame si nici pofta de anumite alimente. Ca atare, acest efect este foarte bun pentru orice dieta noua inceputa, ori de cate ori te simti satul mai mult ca sigur nu vei mai dori sa incerci alte alimente si nici sa consumi mici gustari intre mese, pentru a-ti potoli senzatia de foame.

Mod de preparare

Pentru a face o cana de ceai de ghimbir vei avea nevoie de 200 ml apa, zeama de la o jumatate de lamaie, 30 grame de ghimbir taiat marunt si o lingurita de miere pentru indulcire.

Se va pune pe foc o cana de apa si s eva lasa sa fiarba. Mai apoi se adauga ghimbirul, lasandu-l sa fiarba la foc mic, timp de 10 minute. Ibricul se acopera dupa ce focul se stinge si se lasa sa stea la infuzat inca 10 minute. Se va adauga mierea si zeama de lamaie pentru a estompa usor gustul usor picant.

Contraindicatii

Cu toate ca proprietatile sale terapeutice sunt minunate este indicat sa nu consumi ceai de ghimbir daca suferi de diabet sau hipertensiune arteriala. Ar putea sa iti faca rau. De asemenea, ceaiul de ghimbir este contraindicat si pentru perioada de sarcina si de aceea trebuie sa fii atenta si sa ceri sfatul medicului ori de cate ori este nevoie. Cu toate ca are si cateva contraindicatii, ghimbirul ramane in continuare un produs naturist bun pentru sanatate si intarirea imunitatii.

ARTICOLE SIMILARE

Bucataria dietetica – deliciu cu putine calorii

realitatea

Concluzie surprinzătoare legată de alcool. Consumul moderat previne apariția unei boli grave

Andreea Damian

Hipertensiunea arterială: 4 moduri de a o regla în mod natural

Andreea Damian

Oamenii neglijați în copilărie au creierele mai mici, arată un studiu realizat pe „orfanii lui Ceaușescu”

Andreea Damian

Această bunică a slăbit 32 kg în 3 luni, fără exerciții fizice. Ce reguli a urmat

Andreea Damian

Produsul pentru îngrijirea părului care dublează riscul de cancer uterin

Andreea Damian

1 comentariu

Scrie un comentariu