Tabu
BEAUTYlifestyle

Stilist de gene: „Dacă extensiile nu sunt aplicate corect, riști să rămâi fără genele naturale”

Priviri languroase, cu gene lungi și voluminoase. Este dezideratul tinerelor care optează pentru extensii de gene. 2D, 3D, fir cu fir sau russian volume. Fiecare alege după preferințe sau buzunar. Fenomenul a luat amploare în ultimii trei ani datorită promovării excesive, dar și prețului accesibil. Stilistul de gene, Nicoleta Nițu, le avertizează însă că riscă să rămână fără gene, dacă extensiile nu sunt aplicate corect.

Cu o experiență de zece ani în domeniul beauty, dar și în aplicarea extensiilor de gene, Nicoleta spune că există o așa-zisă deprofesionalizare a breslei. Acest lucru se întâmplă pentru că acum, după un curs de două zile, oricine poate deveni Lash Stylist. Cu toate acestea, pentru a fi un stilist bun este nevoie de mai multă practică.

Nicoleta Nițu predă de mai bine de doi ani cursuri în domeniu și spune că atunci când a început a urmat un curs de șase luni de cosmetică. „În ultimii ani fenomenul a luat amploare datorită promovării făcute de stiliști, dar și datorită aparițiilor vedetelor. Cursurile sunt accesibile. Acum, după două zile oricine poate aplica gene acasă”, explică stilista, care își amintește că nici produsele nu erau de cea mai bună calitate la început. „Genele erau dintr-un plastic dur”, spune Nicoleta, care recunoaște că lucrurile s-au schimbat. „Dacă acum zece ani se aplicau doar fir cu fir, acum există mai multe tehnici. Lipiciul este de calitate. Poți merge la mare sau la piscină și nu rămâi fără gene, dar nici nu te ustură ochii. Sunt persoane alergice la lipici, dar și pentru ele există o rezolvare: lipiciul hipoalergenic”, spune stilistul.

Riscurile la care se expun tinerele

Nicoleta le avertizează pe cele care vor să-și pună extensii de gene că trebuie să fie precaute atunci când aleg stilistul pentru că pot rămâne fără gene. „Sunt fete care fac cursuri și, fără practică, se apucă să aplice gene pe bani, riscând să facă un serviciu de proastă calitate. Dacă nu se aplică corect genele, clientele pot rămâne fără genele naturale. Nu întotdeauna este vina stilistului, ci poate și fi vina clientei care nu respectă anumite reguli. Mai precis, o extensie se aplică pe un fir de geană. Dacă nu este izolată bine, există riscul să se lipească mai multe gene. Și când o geană naturală cade vor cădea de fapt mai multe gene. Totuși, genele se regenerează complet în trei luni, însă au nevoie de o îngrijire specială”, a explicat stilistul de gene.

Ce trebuie să faci dacă ai rămas fără gene

Nicoleta spune însă că lucrurile se pot rezolva. Le recomandă să facă o pauză atunci când rămân fără gene, dar și la un anumit interval de aplicări. „Să folosească ulei regenerant și să nu mai folosească demachiant și rimel”, explică Nicoleta, care le sfătuiește pe tinere să-și aleagă cu grijă stilistul.

Cât costă și cum se întrețin extensiile

Prețul variază în funcție de tehnica aleasă. „Prețul pornește de la 150 de lei. În urmă cu zece ani, tinerele plăteau până 500 de lei. Genele se întrețin ușor și o dată la trei săptămâni sau chiar o lună trebuie să revină pentru întreținere. În primele 12-24 de ore trebuie să evite contactul cu apa sau sauna. Nu este voie să tragi de extensii. Acestea se dau jos doar cu o soluție specială. De asemenea, se evită dormitul cu fața pe pernă. Cele care au extensii trebuie să se demachieze numai cu apă micelară”, a explicat Nicoleta Nițu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ARTICOLE SIMILARE

Julianne Moore este imaginea BVLGARI

realitatea

SkirtBike, eveniment biciclistic adresat femeilor

realitatea

Află povestea Irinei Sârbu. Propune şi tu un nume, o poveste!

realitatea

Istoria colorată și fascinantă a lacului de unghii

Andreea Damian

Are 51 de ani, dar arată demenţial! Vedeta care nu mai îmbătrâneşte

Copiii gay ai celebrităților

realitatea

1 comentariu

Scrie un comentariu