O dietă cu albuş de ou te poate ajuta să slăbești sănătos și repede. Acest aliment îți furnizează cea mai sănătoasă proteină pe care organismul o poate folosi în construirea masei musculare. Astfel, proteinele conținute de albușul de ou îți dezvoltă musculatura și te ajută să arzi un număr mai mare de calorii, după ce faci sport.
Experții în nutritie și fitness promovează mesele bogate proteic, întrucât proteina este cea care construiește țesutul muscular. Dieta cu albuș de ou îți oferă doza zilnică de proteine sănătoase, care asigură pierderea în greutate și tonifierea rapidă a trupului.
Proteinele sunt constituite din aminoacizi, elementele componente ale ADN-ului. Ele nu sunt doar esențiale formării mușchilor, ci contribuie și la sănătatea părului, a pielii și a unghiilor. Proteinele mai au un rol important și în formarea enzimelor, a hormonilor și a altor substanțe ale corpului.
Dar ce se întâmplă când consumi numai albuș de ou la micul dejun, zile la rând, timp de câteva săptămâni? Karen Ansel, autorul studiului „Superfoods Anti-Aging: Stay Younger, Live Longer”, a acceptat provocarea și după 2 săptămâni a observat deja primele rezultate.
Oferă o senzație de sațietate întreaga dimineață. Sunt suficiente doar 2 albușuri la micul dejun pentru a-ți ține de foame până la prânz. Aceasta le-a amestecat cu un mix de legume sau cu spanat și le-a consumat alături de o porție de fructe, pentru a adăuga puțină varietate meniului.
Sunt o sursă bogată de energie. Două albușuri de ou oferă „combustibil” suficient pentru diminețile aglomerate de la serviciu sau pentru sesiunile de gimnastică. Nivelul de energie a crescut, iar senzația de balonare provocată de un mic dejun dezordonat a dispărut.
Din păcate, paleta de rețete cu albuș de ou la micul a fost restrânsă, iar după câteva zile a intervenit rutina. Orice amestec a încercat i se părea de nedigerat, deoarece mixurile își pierdeau gustul.
Gălbenușurile de ou transformă micul dejun într-un festin, este de părere Karen Ansel. Acesta conține multe substanțe nutritive cum ar fi vitamina B, vitamina E, vitamina D, fierul, zincul și colina. Deși albușul e bogat în proteine, vă veți completa doza zilnică dacă veți consuma și gălbenușul.
„În plus, mi-a fost lipsită unele substanțe nutritive cheie, prin aruncarea gălbenușului”, spune aceasta.
Experimentul a însemnat și o risipă mare de ouă. Consumând doar albușul, autoarea a aruncat gălbenușurile, deși a încercat să le folosească în alte rețete.
2 comentarii