Tabu
HEALTH

E bine să facem băi fierbinţi și să mergem la saună în timpul sarcinii?

Da, vă vor răspunde specialiștii. Cu condiția ca sensiunea de relaxare să nu depășească 20 de minute, scrie Daily Mail. Astfel veți evita supraîncălzirea bebelușului din burtică.

Gravidele se pot relaxa liniștite în băi fierbinți sau pot sta la saună pentru o perioadă scurtă de timp, sunt de părere cercetătorii australieni.

Experții din domeniul sănătății le recomandă viitoarelor mămici băile calde, în special la începutul sarcinii, pentru a evita riscul de avort spontan sau de naștere prematură, în trimestrele următoare. Creșterea temperaturii corporale poate duce la scăderea tensiunii arteriale, ceea ce duce la reducerea cantității de oxigen și a nutrienților care se transmit la făt.

Cercetătorii australieni de la Universitatea din Sydney au analizat modul în care aceste activități au modificat temperatura corporală. Aceștia au observat, de asemenea, modul în care exercițiile prenatale în apă, cum ar fi aqua gym, afectează temperatura corporală a gravidei. Specialiștii au descoperit că nicio femeie implicată în studiu nu a avut o temperatură a coprului mai mare de 39 de grade Celsius.

Ei au analizat rezultatele a 12 studii care au implicat 347 de femei însărcinate în diverse stadii ale sarcinii, ca răspuns la stresul prin căldură, fie prin exerciții fizice, fie prin încălzire pasivă. Răspunsurile au fost măsurate în funcție de intensitatea și durata exercițiilor, precum și de temperatura și umiditatea mediului ambiant.

Ei au descoperit că temperatura cea mai ridicată a unei băi a fost de 36,9 ° C, 37,6 ° C pentru expunerea la sauna, precum și 38,3 ° C pentru exerciții fizice în apă. Ca urmare, femeile pot face băi fierbinți sau saune timp de 20 de minute, indiferent de stadiul sarcinii în care se află.

ARTICOLE SIMILARE

Cum te antrenezi acasă în perioada de izolare. Sfaturi de făcut exerciții la domiciliu

Tabu Tabu

Acest suc reduce riscul de cancer de piele. Cum îl obții

Andreea Damian

La fiecare 11 secunde, o gravidă sau un nou-născut moare undeva în lume – raport ONU

Andreea Damian

Ochelarii Google Glass, de mare ajutor pentru copiii cu autism

Andreea Damian

O nouă procedură medicală ar putea amâna apariția menopauzei cu până la 20 de ani

Andreea Damian

Stresul din timpul zilei se transformă în vise anxioase noaptea

realitatea

Scrie un comentariu