Prințul Harry a recurs la crioterapie pentru a arăta bine în costumul de mire. Potrivit unor surse din familia regală, prințul urmează acest tratament chiar în propria sală de fitness amenajată la Palatul Kensington. În plus, Prințul Harry (33 de ani) frecventează o sală de gimnastică în Londra, unde abonamentul depășește cu puțin 600 de lire sterline. O mică avere, dar abonamentul include și tratamente corporale.
„Harry merge la sala de sport incognito și singurul lucru care îl dă de gol este trupa de bodyguarzi imensi care îl însoțește zi de zi”, a spus o sursă anonimă pentru Daily Star. În ultimele două săptămâni, prințul Harry și-a intensificat rutina de fitness și și-a angajat chiar și un antrenor personal pentru 3 programe de antrenament intensiv pe săptămâni în vederea pregătirii pentru marele eveniment de pe 19 mai. De asemenea,el a fost încurajat de logodnica sa, Meghan Markle, să adopte un stil de viață mai sănătos și mai echilibrat.
Ce este crioterapia?
Crioterapia, care presupune intrarea într-o cameră foarte rece şi expunerea corpului la temperaturi cu mult sub zero grade, are efecte benefice pentru sportivi, deoarece reduce inflamaţiile, dar şi pentru vedete, care caută metodă anti-îmbrătrânire şi de înfrumuseţare. Mai multi medici au avertizat însă asupra riscurilor pe care le presupune acest tratament de îngheţare. Crioterapia constă din cufundarea timp de trei minute într-un bazin cu gheaţă, ceea ce implică arderea a până la 800 de calorii.
Nu se recomandă această metodă pentru întregul corp, ci doar localizat, pentru că metoda nu este cunoscută încă în totalitate, scrie Womenshealthmag.com. În camera de crioterapie temperarura scade sub -100 sau chiar -150 de grade Celsius, prin folosirea nitrogenului lichid. De aceea, tratamentul durează doar 2-3 minute, pentru a permite răcirea corpului, dar nu şi a organelor interne, lucru care ar putea fi fatal. Pe măsură ce corpul se răceşte, sângele se va duce doar spre inimă şi alte organe vitale, pentru a le menţine în siguranţă. Astfel, pentru a se încălzi la loc, corpul va începe să pompeze mai mult sânge şi oxigen.
În clipa în care ieşim din camera îngheţată şi revenim la o temperatura normală, sângele foarte oxigenat se va duce din nou spre extremităţi, stimulând vindecarea lor sau regenerarea, întinerirea ţesuturilor. Cu toate acestea, efectele crioterapiei nu au fost încă demonstrate ştiinţific. Nu există o dovadă că noua metodă este mai eficientă decât vechile „băi de gheaţă” la care recurgeau şi înainte sportivii, pentru a scăpa de dureri musculare şi inflamaţii. De asemenea, tratamentul poate înrăutăţi alergiile sau problemele cardiace.
Crioterapia are și o mulțime de efecte benefice asupra sănătății:
– arde grăsimile
– previne și tratează ridurile
– combate stresul
– reglează activitatea hormonală
– întărește sistemul imunitar
– calmează durerile și regenerează celulele organismului.
Care sunt contraindicațiile?
Crioterapia nu este o terapie la care poate apela oricine. Medicii interzic aplicarea procedurilor în următoarele situații:
– dacă ești însărcinată
– ai suferit un preinfarct
– suferi de epilepsie
– suferi de hipertensiune arterială
– ai implanturi