Tabu
HEALTH

Simptome care ar trebui să te trimită imediat la medic – partea II

O simplă durere de cap care nu încetează de câteva zile ar trebui să te îngrijoreze. Nu trata nimic după ureche și adresează-te unui medic! Evaluarea semnelor și simptomelor este foarte importantă în diagnosticarea problemelor de sănătate și în monitorizarea evoluției afecțiunilor medicale. Există cazuri când simptomele banale ascund probleme serioase de sănătate. Descoperă ce ascund semnele şi simptomele ca să poţi preveni bolile grave.

  1. Balonare și durere abdominală. Ar putea fi indiciul pentru cancerul ovarian. Aceste simptome care adesea prevestesc această boală sunt însoțite de urinare frecventă, constipație, modificări ale ciclului menstrual, dureri în timpul actului sexual și arsuri stomacale.
  2. Ai picioarele umflate. Sângele a coborât în picioare și a început să se coaguleze. Dacă cheagul – cunoscut și sub denumirea de tromboză venoasă profundă – devine mai mare, s-ar putea să pună presiune pe venă sau arteră, cauzând durere și umflarea zonei din jurul acesteia.
  3. Scaun cu sânge. Poate indica o fisură anală, care în mod obișnuit apare din cauza constipației și a hemoroizilor dureroși. Dar ar putea fi și un semn al cancerului.
  4. Vomitați cu sânge. Dacă nu aveți și alte simptome și aceste stări nu sunt frecvente, e posibil să se fi spart un mic vas de sânge de la nivelul gâtului. Dar vărsăturile cu sânge de un roșu intens pot indica sângerări la nivelul stomacului și esofagului.
  5. Aveți menstruații și de 2 ori pe lună. Ar putea să suferiți de o afecțiune la nivelul tiroidei sau de sindromul ovarelor polichistice. De asemenea, lipsa menstruații indică, pe lângă o sarcină, menopauză precoce sau o boală celiacă.
  6. Sângerările din timpul menstruații prezintă multe cheaguri. Dacă acestea au dimensiuni care vă îngrijorează, adresați-vă medicului ginecolog pentru a începe investigațiile. Ar putea fi semnul fibroamelor uterine, niște formațiuni non-canceroase care se dezvoltă în uter și provoacă sângerări anormale.
  7. Dacă o parte a corpului vă amorțelte brusc sau prezentați amorțeală în braț sau picior, ați putea suferi de un accident vascular cerebral. Fiecare emisferă cerebrală controlează partea opusă a corpului. Ar trebui să solicitați ajutor medical cât mai curând dacă observați că vi se întâmplă acest lucru.
  8. Senzațiile de arsură în piept dese indică reflux gastroesofagian, o afecțiune care poate provoca complicații grave cum ar fi ulcerele și astmul.
  9. Durerile înspăimântătoare din partea stângă a pieptului pot fi semnul unui atac de cord.
  10. Constipația. Dacă ieșiți cu scaun foarte rar, adică o dată-de două ori pe săptămână, poate exista o problemă tiroidiană sau o afecțiune a colonului. De asemenea, constipația poate fi și efectul secundar al administrării de medicamente.
  11. Oboseala cronică. Evident, senzația de oboseală după o noapte fără somn sau o săptămână super-stresantă nu este ceva de care majoritatea să fie îngrijorată; dar dacă nu puteți să urcați scările sau dacă vi se pare că vă ia mai mult timp să îndepliniți sarcini pe care înainte le realizați ușor, mergeți la medic.
  12. Senzație de greață continuă. Dacă nu sunteți însărcinată, această senzație poate indica o serie de afecțiuni, de la migrene la sindromul de congestie pelvină, stres sau calculi biliari. Greața este, de asemenea, un simptom comun al cancerului, inclusiv al cancerul de col uterin.
  13. Vă e adesea, când prea cald, când prea frig. Puteți suferi de o tulburare tiroidiană.
  14. Senzație de usturime la urinare. Poate fi semnul al unei infecții urinare, dar și un indiciu că suferiți de pietre la rinichi.
  15. Pierderea bruscă a poftei de mâncare. De obicei se dă vina pe stres, dar un alt motiv ar putea fi dezvoltarea cancerului pancreatic.Pierderea bruscă a greutății poate fi cauzată de afecțiuni ale intestinului, de diabet, de insuficiență suprarenală sau de tulburări tiroidiene.

Simptome care ar trebui să te trimită imediat la medic – partea I

ARTICOLE SIMILARE

Băutura care te scapă de arsurile la stomac

Andreea Damian

Motivul pentru care femeile au mâinile mai reci decât bărbații

Andreea Damian

6 căi promițătoare pentru combaterea rezistenței la antibiotice

Andreea Damian

TEST: Cu ce nivel de stres închei anul 2020

Andreea Damian

Păpădia | Care sunt beneficiile sale pentru sănătate

Andreea Damian

Importanta educatiei dentare la romani!

realitatea

Scrie un comentariu