Tabu
LIFESTYLE

Sweets for the sweet, sugar for my honey

Te-ai întrebat de ce nu te poți opri să mănânci ciocolată, deși știi că nu este sănătos sau ești la dietă? Eu întotdeauna am găsit explicații de tipul… mintea mea are nevoie de energie pentru a munci sau o bucățică de ciocolată o să mă facă să mă simt mai bine. Sau… și Jessica Alba mănâncă în fiecare zi ceva dulce la desert și chiar arată bine.

Există un răspuns științific. Cercetărorii de la Universitatea din Toronto au descoperit o genă care generează pofta noastră de dulciuri. Se numește GLUT2 și e responsabilă cu distribuția glucozei în celulele corpului. S-a descoperit că persoanele care au diverse variante ale genei preferă mâncărurile cu conținut ridicat de zahăr. Potrivit oamenilor de știință, ca rezultat al acestei mutații genetice, organismul nu simte saturația de glucoză și permanent are nevoie de tot mai mult dulce.

ARTICOLE SIMILARE

A doua operatie la inima pentru baiatul lui Mutu

Importanta sterilizarii instrumentalului stomatologic

Nichelul folosit la fabricarea telefoanelor mobile provoacă dermatită

realitatea

De ce râsul te poate face mai productiv la locul de muncă

Andreea Damian

Noul an școlar 2022-2023. Cele mai importante schimbări pe care trebuie să le știi: calendar cursuri și vacanțe

Andreea Damian

Cum arata Lora cand a debutat in showbiz!

Scrie un comentariu