Plăcinta cu ananas este desertul perfect după un grătar copios. Este atât de ușoară și de fresh, încât îți răcorește toate simțurile. Curcubeu pe cerul gurii!
Rețeta este foarte simplă, iar modul de preparare nu îți va da mari bătăi d cap. Dacă nu ați încercat-o până acum, ar fi bine s-o serviți invitaților la următoarea adunare în curte. Va fi un adevărat hit!
Ai nevoie de
- ¾ cană de zahăr
- 2/4 linguri de sare
- 3 gălbenușuri de ou bătute
- 3 albușuri de ou
- 2 linguri de amidon de porumb
- 1 cană de lapte
- 2 căni de piure de ananas (ananas pasat)
- Aluat de plăcintă din comerț
Mod de preparare
Într-un castron mare se amestecă toate ingredientele, cu excepția albușurilor de ou. Bateți separate cele 3 albușuri de ou apoi le încorporați cu restul compoziției. Omogenizați. Separat, ungeți o tavă rotundă cu unt și presărați făină, apoi „îmbrăcați-o” cu aluatul de plăcintă. Întepați pe alocuri cu furculița, apoi turnați amestecul în tavă. Se dă la cuptor la foc mediu timp de 30 de minute.