Checul cu banane este fantastic. Cunoscut în bucătăria internațională sub denumirea de banana bread, acest desert se realizează extrem de ușor, deci nu vei da greș niciodată. Pe acest considerent a mers și Meghan Markle, când a gătit checul cu banane pentru angajații unei ferme din Australia.
Ducesa de Sussex pare să se preocupe mai mult de bucătărie de când a aflat că va deveni mămică. Or îi lipsește viața de dinainte de a fi membră regală. Ce-i drept, soția prințului Harry nu trebuie să găsească neapărat un motiv pentru a-și arăta talentele de chef.
Iar pentru cei care nu știau, Megan Markle, înainte de căsătoria cu prințul Harry deținea un blog, cunoscut sub numele de „The Tig”. Ce e de reținut e faptul că acolo Meghan împărtășea o mulțime de lucruri care o făceau fericită – modă, beauty, călătorii, filantropie și gastronomie.
Și, ca și multe alte femei de vârsta ei, ducesa iubește să gătească și gătește bine. De aceea blogul ei era împânzit de rețete culinare. Cunoaștem cu toții pasiunea sa pentru gătit, pentru că unul dintre proiectele sale solo chiar la mâncare face referire. Este vorba despre o carte de bucate de caritate cu 50 de rețete, rețete create împreună cu femei care au supraviețuit tragediei din Turnul Grenfell, Londra.
Meghan Markle nu s-a putut abține să nu-și arate calitățile sale de bucătăreasă nici măcar în timpul turneului din Australia. Deși are un program foarte încărcat – 76 de evenimente în 16 zile – Meghan și-a găsit timp să le gătească gazdelor sale un desert. Este vorba despre un chec cu banane, gătit după o rețetă veche, păstrată în familia sa. Apoi a împărtășit și cu admiratorii ei ingredientul secret pe care-l folosește mereu. Toți cei care l-au gustat au rămas plăcut impresionați de gust, pentru că ingredientul secret a fost ghimbirul. Se pare ducesa a adăugat în compoziție feliuțe de ghimbir, care i-au dat checului un parfum și un gust deosebit. Nu au lipsit, de asemenea, nici fulgii de ciocolată.
Desertul a fost foarte apreciat! Cu siguranță, Meghan Markle a primit numai cuvinte de laudă, iar prințul Harry nu și-a mai încăput în piele de mândrie.
And here’s Meghan’s banana bread, rustled up last night in the kitchen at Admiralty House! #RoyalVisitAustralia pic.twitter.com/B6MJvCeqac
— Emily Nash (@emynash) October 17, 2018
Meghan’s banana bread went down well! It has chocolate chips in and a bit of ginger (and I can personally attest to the fact that it is rather nice!) #Dubbo pic.twitter.com/LdmTN5F0ge
— Rebecca English (@RE_DailyMail) October 17, 2018
Iată rețeta originală a unui chec de mărime medie!
Ingrediente:
- 3 banane coapte foarte bine
- 80ml ulei sau unt topit
- 200g zahăr
- 2 ouă
- miezul de la 1 baton de vanilie
- un pliculeț praf de copt
- un vârf de cuțit sare
- 200g făină
Mai întâi încingem cuptorul la 180°C și tapetăm cu unt și hârtie de copt tava pentru chec. Apoi, într-un bol mare, punem bananele decojite și le pasăm folosing o furculiță. Peste piureul de banane punem ouăle, uleiul/untul, zahărul, vanilia, amestecăm bine cu telul, iar la final punem făina cernută împreună cu sarea și praful de copt. Amestecam din nou. Punem compoziția în tavă, o nivelăm cu spatula și o dăm la cuptor 50-55 minute sau până are o crustă frumos rumenită și trece testul scobitorii.