Tabu
LIFE & LOVESlider

Să fie abstinența secretul unei vieți lungi și sănătoase?

Studiile realizate până acum indică faptul că longevitatea este condiţionată de doi factori esenţiali: genele şi stilul de viaţă. Durata de viaţă a unui individ este determinată în proporţie de 25% de gene, restul de 75% depinzând exclusiv de comportamentul acestuia şi de mediul în care trăieşte.

Iar scoțianca Jesse Gallan, de 109 ani, a fost convinsă că nu ar fi prins 100 de ani dacă nu ar fi renunțat la bărbat. Bătrânica, care din nefericire s-a stins din viață în martie 2015, a declarat fără nicio reținere că abstinența sexuală este secretul lonvevității sale. După ce a plecat la oraș să lucreze, femeia nu a primit bărbații în viața sa și nu a regretat niciodată.

Și nu a fost prima care a afirmat asta. Un călugăr hindus, de 120 de ani, a spus că printre secretele longevității sale se numără orele de yoga, mâncarea fără condimente și… abstinența. „Disciplina este cel mai important lucru în viață. Un om poate cuceri orice dacă păstrează disciplină în regimul alimentar, exerciții și dorințe sexuale. Controlul asupra nevoilor tale este cea mai mare realizare în viață. Am trăit atât de mult pentru că lucrurile materiale nu mă fac fericit.”

Se pare că bărbatul nu a spus baliverne pentru că totul e dovedit științific, potrivit unui cercetător rus. Renunţarea totală la raporturile sexuale ar putea să îi ajute pe oameni să trăiască până la vârsta de 150 de ani. Alex Zhavoronkov, director al Fundaţiei de cercetări biogerontologice din Marea Britanie, crede că relaţiile sexuale reprezintă „distracţii care reduc energia şi moralul şi aduc doar probleme”.

Dar părerile sunt împărțite. După părerea lui Lucian Boia, abstinenţa nu e bună. Viața sexuală trebuie reglată corect! Pentru a trăi mult se recomandă „un regim de viaţă foarte regulat, lipsit de orice exces, scutit de eforturile exagerate ale corpului sau spiritului”.

Abstinenţa sexuală poate avea un rol important atât pentru starea fizică de sănătate, cât şi pentru cea emoţională. Este și cea mai eficientă metodă de contracepţie, eficienţa ei fiind de 100% când vine vorba despre bolile cu transmitere sexuală şi despre evitarea sarcinilor neplanificate.

Lipsa acţiunilor sexuale poate avea însă consecințe nefaste. Sexul reprezintă o necesitate a corpului. Lipsa acestuia are consecinţe şi în ce priveşte comportamentul. Studiile arată că printre consecinţele abstinenţei se numără deficienţele de concentrare, scăderea stimei de sine, creşterea nivelului de stres, sau chiar atacurile de panică. Persoanele care fac sex regulat sunt mai sănătoase decât abstinenţii.

 

ARTICOLE SIMILARE

Richard Gere s-a însurat în secret. Cum arată soția cu 33 de ani mai tânără decât el

Andreea Damian

Femeile de peste 50 de ani, mai fericite decât puștoaicele. Iată de ce!

Andreea Damian

Cum influențează decepțiile în dragoste comportamentul de cumpărare

Andreea Damian

Serena Williams încă se luptă cu depresia post-partum

Andreea Damian

Mircea Bravo și-a cumpărat o casă senzațională în Cluj. Le-a prezentat tuturor vila în care s-a mutat 

Andreea Damian

Brooke Shields, model de lenjerie intimă pentru cea mai nouă colecție semnată Kim Kardashian

Andreea Damian

Scrie un comentariu