Tabu
HEALTHSlider

Femeile matinale rămân însărcinate mai ușor, spun cercetătorii

Femeile matinale rămân însărcinate mai repede decât cele care se trezesc târziu, deoarece ele tind să fie mai sănătoase și mai active, potrivit ultimelor cercetări. Un studiu efectuat pe mai mult de 100 de femei a arătat că pentru „ciocârlii” este mai ușor să conceapă un copil.

Cercetătorii de la Universitatea din Warwick, Marea Britanie, au întrebat participantele la ce oră merg la somn și se trezesc a doua zi dimineață, apoi le-au ținut sub observație în timpul tratamentelor de fertilizare in vitro.

Rezultatele, prezentate la conferința anuală a Societății Britanice de Fertilizare, arată că aproape trei sferturi dintre femeile matinale (73%) au rămas însărcinate. Numai aproximativ o treime din „bufnițe” au reușit să rămână gravide, deși autorii avertizează că este nevoie de o cercetare mai amplă în această privință, care să includă un număr mai mare de femei.

Aceștia cred că „ciocârliile” pot avea șanse mai mari de a rămâne însărcinate, deoarece ele tind să fie mai sănătoase, să facă mai multe exerciții fizice și să mănânce mai sănătos.

Femeile matinale sunt protejate de depresie

Femeile care se trezesc dimineața devreme au mai puține riscuri de a suferi de depresie față de cele care dorm mult după răsăritul soarelui, relevă un studiu. Trezitul de dimineață este un semn al bunei stări de sănătate, susțin autorii unui studiu.

O echipă formată din cercetători de la Universitatea din Colorado, de la Massachusetts Institute of Technology, de la Harvard și de la Universitatea din Viena a realizat acest studiu pentru a înțelege dacă bioritmul femeilor are o legătură cu riscul de depresie.

Cercetătorii au analizat dosarele medicale a 32.470 de participante, care au fost interogate cu privire la bioritmul lor, dacă iau antidepresive ori au în istoric un diagnostic de depresie. După cei 4 ani de studiu, 2.581 de femei au dezvoltat o depresie.

Rezultatele au scos la iveală că femeile matinale prezentau un risc de depresie cu 12% mai mic decât femeile cu bioritm nocturn, indiferent dacă ambele categorii cumulau 7-8 ore de somn, cât este recomandat.

Româncele devin mame tot mai târziu

Decizia de a avea copii devine tot mai greu de luat în România, astfel că vârsta la care femeile devin mame a crescut în ultimii ani. De la 24 de ani în 2005 la 27 anul trecut. Aşa arată datele Institutului Naţional de Statistică.

Deciziile care amână mărirea familiei sunt legate de planurile profesionale și felul în care creșterea unui copil vor interfera cu acestea, se arată într-un document publicat de Institutul Național de Statistică.

În România, spune INS, piața muncii rămâne încă una rigidă, în care ușurința schimbării unui loc de muncă sau posibilitățile de flexibilizare a programelor de lucru sunt încă sub nivelul altor țări europene.

 

ARTICOLE SIMILARE

Motivul pentru care în Japonia cuplurile dorm separat și de ce ar trebui să le urmăm exemplul

Andreea Damian

Trapperul Gheboasă, amendat după prestația de la Untold

Andreea Damian

Premiile Grammy 2019, dominate de femei și artiști hip-hop

Andreea Damian

Julia Roberts a luat o decizie radicală privind cariera sa

Andreea Damian

Aceste 6 alimente care vă vor reduce durata de viață

Andreea Damian

Ce măsuri se iau în spitale din cauza creșterii numărului de cazuri COVID

Andreea Damian

Scrie un comentariu