O poșetă realizată prin procesul de upcycling care valorează nu mai puțin de 6,7 milioane de dolari a fost prezentată pe 9 aprilie la New York. Geanta sub formă de ou este făcută numai din bijuterii scumpe „donate” de o bogătașă.
Upcycling este opusul lui downcycling, care este o parte a procesului de reciclare. Downcycling-ul implică conversia unor materiale și produse în altele de calitate inferioară. Pe când upcyclingul are ca obiectiv principal prevenirea irosirii unor materiale potențial folositoare, prin folosirea celor deja existente. Acest lucru reduce consumul de noi materii prime atunci când se creează noi produse.
Geanta de mărimea unui ou de struț emu pare cadoul perfect pentru doamnele pretențioase, care-și doresc să fie unice de Paște. Realizată numai din materiale reciclate (spune creatoarea ei, designerul britanic Debbie Wingham), gentuța de 5 kilograme (wow) e împodobită cu 8.000 de diamante mici, așezate pe o montură de platină și aur galben de 24 de carate.
Debbie a denumit această poșetă „reciclată” REBORN și o deschide folosind o pereche de cercei Cartier de 40.000 de dolari. Dar astea nu sunt cele mai valoare piese care decorează geanța. Designerul a folosit și trei diamante roz extrem de rare, evaluate fiecare la 1,9 milioane de dolari, dar și diamante albe de mai mici dimensiuni în valoare de 265.000 de dolari.
Corpul genții care ar fi coaja oului a fost creat de desginerul italia Alessandro Galanti printr-un proces extrem de complicat, spune Debbie, iar interiorul a fost căptușit cu o eșarfă de mătate, marca Hermès.
Debbie Wingham, în vârstă de 37 de ani, este un designer britanic cunoscut pentru crearea celor mai scumpe produse din lume pentru miliardarii din Dubai și nu numai. „Nu m-am gândit niciodată să pun conceptele upcycling și cea mai scumpă din lume în aceeași propoziție dar am reușit”, spune mândră creatoarea genții –minune.
1 comentariu