Tabu
LIFESTYLESlider

Practica avortului în funcție de sex a făcut să dispară 23 de milioane de femei în toată lumea

O analiză pe cinci ani a scos la iveală că începând cu anul 1970, avorturile selective pe sexe în mai multe state au dus la dispariția a 23 de milioane de fetițe. O preferinţă adânc înrădăcinată pentru băieţi, în unele ţări, a determinat creşterea dezechilibrului între sexe mai mult de cât s-a așteptat.

Acestea sunt femei care nu s-au născut niciodată, iar astăzi absența lor se simte foarte multe mai ales în Europa de Est și Adia. Numai în China, lipsesc 11,9 milioane de femei, iar în India 10,6 milioane. „Fete dispărute” există și în Albania, Armenia, Azerbaidjan, Georgia, Hong Kong, Coreea de Sud, Muntenegru, Taiwan, Tunisia și Vietnam. Deși nu există un raport al sexelor perfect nicăieri, cercetătorii susțin că la 100 de fetițe se nasc aproximativ 105 băieței.

Acest raport se menține în mai puțin de jumătate din statele lumii, spun oamenii de știință. Și totuși, raportul se inversează pe măsură ce copiii ating maturitatea. Spre exemplu, în China și India numărul bărbaților îl depășește pe cel al femeilor cu 70 de milioane și declanșează o „epidemie de singurătate”, o distorsionare a piețelor muncii și o creștere a traficului de persoane (de sex femeiesc) și a prostituției.

Autorii explică faptul că majoritatea societăților cu rapoarte al sexelor distorsionate au preferințe pentru băieți. De fapt, în multe dintre aceste culturi, bărbații sunt cei care continuă să fie capul famliei și îi oferă legitimitatea și statutul. Bărbații o întrețin, de asemenea, și sunt responsabili pentru îngrijirea părinților lor în vârstă. Femeile, pe de altă parte, sunt considerate uneori o povară, doar o altă gură de hrănit, și acest lucru este valabil mai ales dacă au nevoie de o zestre scumpă pentru a se căsători.

 

Cu o populație în curs de îmbătrânire, cu înclinații pentru familiile mai mici, multe femei din întreaga lume se confruntă cu o presiune mai mare ca oricând să aibă puțini copii dar care să fie de sex masculin. Începând cu anii ’70 și poaibilitatea determinării sexului fătului la ecograf problema s-a accentuat.

Pentru a remedia această problemă, China și-a retras politica singurului copil și a interzis determinarea sexului la ecograf. În India, când părinții au fiice, dar nu și fii, guvernul va plăti pentru educația copiilor și va oferi o alocație pentru zestre sau studii.

Un studiu anterior arată că numărul „femeilor dispărute” va atinge un maximum în 2050.

 

ARTICOLE SIMILARE

240 de mii de fete mor anual în India din cauza discriminării de gen

realitatea

Piele mai fina si mai catifelata dupa dus

realitatea

AFI Palace Cotroceni – MEGA LICHIDARE DE STOC

Vedetele din România și iubiții lor mult mai tineri

Andreea Damian

Caterina van Hemessen | O pictură cu un mesaj misterios

Andreea Damian

La nunta lui Năstase, o vedetă şi-a etalat picioarele intr-o rochie fabuloasa

2 comentarii

Scrie un comentariu