Tabu
FASHIONSlider

Rochia din pânză a devenit piesa esențială în garderoba de vară a femeii

Rochia din pânză este piesa vestimentară care pare să nu se demodeze niciodată. Face parte și din cultura noastră, alcătuind portul tradițional românesc. La început această țesătură rezistentă – pânza – obținută din fibre naturale de bumbac, cânepă sau in era folosită mai ales în confecționarea de textile de casă precum față de masă, față de pernă, față de pilotă, cerșaf de pat, etc. După anii ’90 însă, designerii au început s-o folosească la confecționarea hainelor, devenind cu timpul materialul de bază pentru realizarea pieselor vestimentare de vară.

Pânza este un material moale, dar rezistent, e respirabil. De aceea tendințele din această vară includ și rochița din pânză. E preferată mai ales în vacanțe, la mare sau la piscină, pentru că menține pielea răcoroasă. În realitate, rochia din pânză a devenit mai puțin o tendință de modă și mai mult o alegere confortabilă și practică pentru femeia dinamică.

Potrivit platformei de căutare globală de modă Lyst, căutările pentru produsele vestimentare din pânză au crescut constant din luna ianuarie și sunt în prezent în creștere, cu 46%. Pânza a fost folosită în colecțiile de primăvară/vară 2019 de marile case de modă. Și-a găsit repede adepte în rândul celebrităților. Kate Moss, Jennifer Aniston și Elle Fanning sunt topite după rochia din pânză.

Pânza este o țesătură veche, naturală și durabilă”, explică stilistul de modă Anna Berkeley. „Este atât de confortabilă în vremea caldă, devenind astfel un standard în multe colecții de vară ale designerilor”, a adăugat ea, sugerând că piesele vestimentare din pânză trebuie incluse în garderoba de vară a oricărei femei. O serie de branduri cunoscute reinventează țesătura în forme și stiluri contemporane diferite, preferând în special țesăturile din in. Dar creatorii de modă nu o folosesc doar pentru a crea piese vestimentare unice și ușor de purtat. Acest material este obținut din plante, fiind prin urmare extrem de durabil, transformându-l într-o bijuterie rară în contextul în care industria textilă are un impact dăunător asupra mediului, în toate etapele de producție. Pânza de in este de fapt una dintre cele mai biodegradabile materiale disponibile.

Fiecare parte a plantei de in din care se face materialul poate fi folosită – deci nimic nu este irosit. Inul este, de asemenea, o plantă incredibil de rezistentă și poate crește în soluri sărace, cu un consum de apă mult mai mic decât bumbacul. De fapt, United Nations Food and Agriculture Organisation susține că în producția de in de folosesc de 13 ori mai puține pesticide decât cea de cartofi. Dar se folosește într-un procent foarte mic la obținerea fibrelor pentru îmbrăcăminte, deși reprezintă o investiție foarte bună.

 

ARTICOLE SIMILARE

Mirela Stelea, pictorial de senzaţie în maşini de epocă legendare!

Adrian Oianu: colectia numarul 10

realitatea

Anna Lesko și-a împărtășit rețeta secretă de cozonac

Andreea Damian

Hackerii au furat arhiva Radiohead din anii 90 și au cerut 150 de mii de dolari răscumpărare

realitatea

Ce noutăți are Dubaiul pentru turiștii care vin în perioada asta în vacanță

Tabu Tabu

Barbie by Christian Louboutin, din nou

realitatea

Scrie un comentariu