Tabu
HEALTHSlider

Picioarele groase feresc femeile de boli de inimă – studiu

A avea mai multă grăsime pe picioare decât pe abdomen pare să ferească femeile mai în vârstă de boli de inimă, potrivit unui studiu.

Pe de altă parte, femeile cu o greutate normală, dar care au grăsimea poziționată în zona abdomenului și puțin țesut adipos sau deloc pe picioare și coapse, prezintă cel mai mare risc de accident vascular cerebral sau de boli de inimă, se mai arată în studiul publicat în European Heart Journal.

Oamenii de știință le sfătuiesc pe femei, mai ales pe cele care au intrat la menopauză, să încerce să scape de grăsimea din zona abdominală, astfel încât corpul lor să semene mai degrabă cu o pară decât cu un măr.

Studiul care a urmărit 2.600 de femei sănătoase – cu un indice de masa corporala (IMC) cuprins între 18 și 25, a constatat că femeile în formă de „măr”, cu mai multă grăsime în jurul taliei, au prezentat un risc de boală cardiovasculară de peste trei ori mai mare comparativ cu cei care aveau „formă de pară”, cu grăsime în jurul șoldurilor și pe coapse.

Se știe deja că grăsimea viscerală – cea care înconjoară organele din abdomen – crește riscul unor afecțiuni metabilice precum diabetul de tip 2 și a bolilor cardiovasculare. Motivul pentru care grăsimea de pe coapse și șolduri ar putea fi protectoare nu este bine înțeles, dar nu cauzează probleme de sănătate gravă.

 

ARTICOLE SIMILARE

Dolly Parton, făcută de rușine în public de propria soră

Andreea Damian

Ce pensie specială are Irina Loghin. Artista a avut un mandat de parlamentar

Andreea Damian

Punctul G nu există. Cum arată noua hartă a plăcerii feminine

Andreea Damian

Modul inedit prin care Irina Rimes a fost în căsătorie de David Goldcher. De ce nu vrea inel de logodnă

Andreea Damian

Motivul pentru care Oana Moșneagu și Vlad Gherman stau cu chirie și după nuntă

Andreea Damian

Andreea Bălan, dată afară de la „Te cunosc de undeva” după 13 ani

Andreea Damian

3 comentarii

Scrie un comentariu