Tabu
LIFESTYLESlider

Primul cartier din lume printat 3D a fost construit în Mexic pentru familiile care trăiesc cu doar 3$ pe zi

O imprimantă 3D uriașă a construit săptămâna trecută două case într-o zonă rurală săracă din Mexic, dând astfel startul a ceea ce va fi în curând primul cartier printat 3D din lume. Casele nu sunt doar un prototip. Dezvoltatorii speră să construiască 50 de case noi până la sfârșitul anului 2020, înlocuind structurile pe care locuitorii le-au ridicat din orice material le-a picat în mână – metal, lemn, plastic.

Familiile trăiesc într-o zonă seismică predispusă la inundații în statul Tabasco din Mexic. Construirea a ceva care să reziste la un cutremur și să păstreze interiorul uscat în timpul ploilor abundente a fost o parte esențială pentru comunitate. „Aceste familii sunt atât de vulnerabile și nu au mijloace de trai aproape de loc… trăiesc, în medie cu doar 3 dolari pe zi”, a spus Brett Hagler, CEO și co-fondator al organizației non-profit New Story care construiește casele.

„Trăiesc într-o baracă, care în timpul perioadei ploioase, se inundă. Unele dintre femei chiar au spus că apa le ajunge până la genunchi atunci când plouă, uneori luni întregi”, „ declarat Hagler pentru CNN.

New Story este o organizație care ajută familiile care au nevoie de adăpost. A construit peste 2.700 de locuințe în America de Sud de la înființarea sa în 2014. Acesta este primul proiect de construcție de locuințe realizat cu imprimanta 3D.

Este nevoie de doar 24 de ore pentru a construi două case în același timp –de două ori mai puțin timp decât are nevoie New Story pentru a construi o casă obișnuită. Amestecul de beton este mai robust decât betonul tradițional, iar fundația este consolidată pentru a rezista la cutremure.

Casele cu acoperiș plat amintesc de un design sud-vestic, dar cu pereți curbați. Locuințele de 46 de metri pătrați au două dormitoare, o baie, un living și o bucătărie. Oamenii nu s-au mutat încă în noile case. De asemenea, nu a fost anunțat un preț pentru locuințele printate 3D, dar New Story afirmă că le construiesc pentru oameni nevoiași, care nu ar trebuie să plătească pentru adăpost mai mult de 20-30% din venituri. Ei doresc să aibă sentimentul proprietății asupra noilor case.

ARTICOLE SIMILARE

Modul în care ținutele prințesei Diana dezvăluiau ceea ce se întâmpla în sufletul ei mai bine decât cuvintele

Andreea Damian

Cum să porți pantaloni de trening bărbătești pentru a arăta la modă?

Tabu Tabu

Șapte remedii care te protejează de viroze în această toamnă

Andreea Damian

Când se deschide Târgul de Crăciun de la Sibiu și din Capitală

Andreea Damian

Libertate de expresie, neneacă, pe banii babachii!

Povestea femeii celebre care și-a dorit un copil la 54 de ani: Am încercat până nu au mai rămas embrioni

Andreea Damian

Scrie un comentariu