Culmea este că deși în comerț se găsesc o mie de feluri de “bombițe” colorate cu sare de baie – foarte puține (spre deloc) conțin și uleiuri esențiale bune pentru pielea ta. Sigur, ele sfârâie simpatic și colorează apa foarte Insta atunci când se scufundă însă sunt cam singurele lor calități. Dar dacă vrei cu adevărat să-ți transformi baia într-o oază spa – gândește-te la sugestiile de mai jos. Bonus, eviți astfel o intoxicație cu ulei esențial.
În primul rând: Ce sunt uleiurile esențiale?
Uleiurile esențiale sunt extrase din plante și flori printr-un proces numit distilare. Procesul de preparare este esențial, deoarece uleiurile esențiale sunt adesea folosite ca produse concepute pentru a reduce iritațiile și inflamațiile. Dacă ai o piele grasă sau predispusă la acnee, probabil că ești puțin precaută când vine vorba de încorporarea uleiurilor de față și de corp în rutina ta de frumusețe. Uleiurile esențiale, din fericire, nu provoacă acnee. Uleiurile esențiale sunt adesea folosite pe pielea predispusă la acnee pentru a reduce inflamația, ceea ce face ca porii înfundați să fie mai puțin susceptibili să apară. Singurul avertisment? Cele cu tipuri de piele sensibilă ar trebui să evite uleiurile esențiale extrem de acide (în băile lor și altfel) pentru a evita orice iritare.
Care uleiuri esențiale sunt cele mai bune pentru băi?
Acum că știți că puteți pune uleiuri esențiale în apa de baie, vă întrebați probabil care sunt uleiurile esențiale, bune pentru cadă. Iată o sugestie: băile cu ulei esențial se referă mai ales la dispoziție, așa că găsirea formulei potrivite pentru cada ta alege direcția pe care vrei să o alegi. Dacă vrei o baie liniștitoare, relaxantă alege lavanda, trandafirul, ylang-ylangul sau bergamota. Ai nevoie de energie? Încearcă un ulei de citrice precum lămâia sau uleiul esențial de portocală dulce. Dacă dorești să îți hidratezi pielea uscată, mai ales acum iarna, încearcă să te înconjori de uleiuri esențiale (nu pentru gătit) cu extract de floarea soarelui, deoarece este cel mai probabil să fie absorbit de piele în timpul unei băi.
Pe lângă faptul că utilizezi un ulei esențial principal ai grijă să adaugi câțiva stropi de ulei neesențial, precum migdala sau avocado, care acționează ca un diluant pentru băi, mai ales pentru a calma pielea uscată. Uleiul neesențial potrivit depinde de tipul de piele, așa că, dacă ai o piele grasă, predispusă la acnee, alege uleiuri mai ușoare, precum migdalele dulci. Pe de altă parte, pielea uscată poate suporta un ulei secundar mai bogat, precum uleiul de avocado.