Tabu
HobbyLIFESTYLE

Din secretele pescuitului vara – Cea mai relaxantă activitate recreativă în aer liber

În anotimpul de vară, pescuitul are succes mai ales la orele dimineții și la orele târzii ale serii. Pescarii știu asta și se trezesc dis-de-dimineață pentru a obține o captură cât mai bună.

Cea mai bună perioadă pentru prinderea peștilor răpitori este între lunile iulie și septembrie, dar mai ales în august. De exemplu, știuca poate fi prinsă în perioada când temperatura apei este de 17 grade Celsius. Pescarii știu că au mai mult succes la pescuit atunci când temperatura apei este la fel cu temperatura optimă de hrănire a peștelui.

Pescuitul de agrement vara

În lunile iulie-august pescuitul este o adevărată plăcere pentru cei care iubesc anotimpul de vară și zonele de agrement cu iazuri, bălți și stuf. Pescarii știu să se bucure de natură, de aer curat, de frumusețea unui răsărit sau apus de soare.

Mulți dintre pescari merg la pescuit și pentru că adoră să se relaxeze în natură. Totuși, în timp, ei au transformat această pasiune într-o profesie. Dovadă sunt poveștile pescărești pe care le-au împărtășit în anumite emisiuni de la radio și TV, dar și în videoclipuri pe canalul de YouTube. Cele mai frumoase amintiri sunt din acele zile, în care au avut succes la pescuit, când s-au putut lăuda cu cei mai mari pești capturați, din viața lor.

Pasiunea lor pentru pescuit a fost observată și de cei din familia lor și de prieteni, unii s-au molipsit de această dragoste pentru pescuit. Probabil asta s-a datorat și faptului că pescarii au tendința de a împărtăși cu cei din jur plăcerile pescuitului și de a exagera destul de mult cu poveștile și întâmplările, pe care le-au trăit.

Vara este perioada cea mai frumoasă să te bucuri de frumusețea oferită de natură și de activitatea de pescuit. Cu siguranță oamenii înțeleg că pescuitul de agrement oferă bucurie, emoție, provocări, dar și recompense. Unii, care adoră să exagereze pentru a impresiona, ar spune că există magie în a arunca momeala în apă și a ști când trebuie să ridici undița, pentru a scoate un pește.

Pescuitul este o activitate distractivă în orice anotimp, însă vara este mai cald, plouă mai rar, deci vremea este mai plăcută pentru a sta ore în șir în natură. De această activitate se poate bucura oricine, indiferent dacă va avea sau nu succes la pescuit asemenea unui pescar cu experiență.

Pescarii începători sau de nivel mediu merg la pescuit pentru a se distra. Pentru ei nu contează atât de mult dacă nu prind cine știe ce pe parcursul unei zile de stat cu undița la baltă. Atmosfera creată în jurul pescuitului este cea care contează.

Pescuitul oferă un cadru minunat pentru distracție, pentru a petrece timp împreună cu familia și prietenii. Când prinzi un pește, ai un sentiment de bucurie, iar distracția este garantată în timp ce te lupți să aduci peștele la mal sau să-l pui în barcă.

Totuși, dacă vrei să ai succes la pescuit, este important să înveți câteva tehnici simple de pescuit, să afli câte ceva despre obiceiurile peștilor, să cunoști aspecte despre abordarea corectă a pescuitului și bineînțeles, despre folosirea corectă a articolelor și accesoriilor de pescuit.

Cei care sunt iubitori de călătorii și care aleg să pescuiască pe bălți mai îndepărtate, de exemplu în Delta Dunării (Crișan, Chilia Veche, Sulina), ar trebuie să se orienteze către anumite tipuri de lansete și ustensile care sunt ușor transportabile.

O tehnică folosită în mod frecvent de pescari este pescuitul la muscă artificială, cu mulinetă și fir special. Pe râurile de munte, pescarii folosesc o altă tehnică de pescuit care este potrivită pentru prinderea păstrăvului. Este vorba despre pescuitul cu năluci, cu linguri și voblere, care dau rezultate bune, mai ales în anumite zone, unde acestea pot fi manevrate corespunzător.

ARTICOLE SIMILARE

Mihaela Radulescu arunca BOMBA! ADEVARUL despre relatia cu Dani Otil!

Elena de la Mandinga, despre COȘMARUL vieții ei: ” Am un STAFILOCOC. “Ma gandesc sa fac transplant de piele”

Antonia si Alex Velea au trecut la o alta etapa: Numai iubitii fac asta!

De ce unii elevi au rezultate slabe la invatatura?

realitatea

Cine este iubitul Amaliei Enache!

Minunile din viata lui Mihaita Nesu!

Scrie un comentariu