Tabu
HEALTHSlider

6 tipuri de leziuni provocate de smartphone și cum să le eviți

Smartphone-urile au devenit practic o extensie a mâinilor noastre. Unii dintre noi se confruntă chiar cu problema dependenței. Există chiar și un studiu care spune că petrecem peste o zi pe săptămână pe telefoanele mobile. Această dependență poate fi tradusă în leziuni reale.

Trebuie sflați că vă puteți răni în timp ce folosiți smartphone-ul. Citiți în continuare care sunt leziunile pe care le provoacă folosirea telefonului mobil și cum puteți să le evitați.

  1. iPostura

Tehnologia transformă postura noastră, contorsionându-ne corpurile în ceea ce fizioterapeutul din Noua Zeelandă, Steve August numeşte “iHunch” (iCocoaşa), iar alţii “gâtul SMS” sau iPostura, se arată într-un articol din New York Times. Când suntem trişti, ne încovoiem. De asemenea, ne gârbovim când ne simţim speriaţi sau lipsiţi de putere. Studiile au aratat ca persoanele cu depresie clinică adoptă o postură care seamănă cu iCocoaşa.

Cum previi asta? Evită curbarea, întinderea și asigurați-vă că dispozitivele electronice sunt la nivelul ochilor.

  1. Degete strâmbe

Poate ai observat câteodată că degetul tău mic de la mâna cu care ții telefonul arată puțin strâmb. Te-ai panicat, nu?. Acest fenomen ciudat este cunoscut sub numele de „smartphone pinky”. În ciuda faptului că această afecțiune este considerată temporară și chiar naturală, există câteva aspecte negative care ți s-ar putea întâmpla. Ținerea telefonului într-o poziție poate duce la oboseală în brațe și degete și chiar deteriorarea nervilor.

Pentru a preveni acest lucru, faceți zilnic exerciții cu mâinile, strângând degetele într-un pumn și întinzându-le.

  1. Dureri la nivelul cotului

„Cotul telefonului mobil” sau „brațul tehnologic” sunt termeni non-medicali pentru „sindromul tunelului carpian”. Simptomele includ senzația de furnicături și amorțeală la nivelul degetelor index, mijlociu și degetul mare, dacă cotul este flexat peste 90°. Pentru a evita acest, reduceți timpul de utilizare a telefonului, schimbați poziția și întindeți-vă mâinile și brațele.

  1. Te doare încheietura mâinii

Dacă aveți crampe la nivelul degetelor și dureri musculare, este posibil să suferiți de o afecțiune numită „Text claw”. Pentru a preveni apariția sindromului „Text claw” /de tunel cubital , schimbați poziția în mod constant, folosiți căști atunci când sunați pe cineva și întindeți mâinile și degetele.

  1. Degetul mare doare

Mulți oameni folosesc degetul mare atunci când au ceva de tastat pe telefon. Chiar ți acum când tastatura fizică a fost înlocuită cu ecranele tactile, oamenii folosesc în continuare în mod excesiv degetul mare pentru a scrie sau a derula imaginile. Corectează asta: încearcă să folosesti și alte degete.

„Texting thumb” este o inflamație a tendonului din degetul mare, care poate duce la durere în jurul articulațiilor sau la senzația de clic.

  1. Sindromul vederii computerizate

Sindromul de vedere computerizată (CVS) este o afecțiune care rezultă din concentrarea ochilor pe un computer sau alt dispozitiv de afișare pentru perioade prelungite, neîntrerupte de timp, iar mușchii ochiului nu pot recupera din tensiunea constantă necesară pentru a menține focalizarea pe un obiect apropiat.

Unele simptome ale CVS includ dureri de cap, vedere încețoșată, dureri de gât, oboseală, suprasolicitarea ochilor, uscăciune la nivelul ochilor, ochi iritați, vedere dublă, vertij/amețeli.

Pentru a preveni aceste simptome, folosiți lentile speciale pentru ochelari sau lentile de contact și ajustarea locului de muncă în funcție de nevoi.

ARTICOLE SIMILARE

Max Mara ⎥ O colecție croazieră frumoasă ca un roman rusesc

Ciocîrlan

Sucul de cocos sau laptele de cocos? Care sunt diferențele și ce beneficii aduce fiecare

Andreea Damian

Cum își cheltuiește familia Trump miliardele de dolari

Andreea Damian

Mel B a dezvăluit că a făcut sex cu o colegă din trupa Spice Girls

Andreea Damian

Vlăduța Lupău, primele declarații după ce a anunțat că este însărcinată a doua oară

Andreea Damian

A apărut toaleta inteligentă care monitorizează sănătatea

Andreea Damian

Scrie un comentariu