Tabu
LIFESTYLESlider

Aplicarea gelului dezinfectant | Cele cinci greșeli pe care le face toată lumea

Aplicarea dezinfectantului pe mâinile tale pare ușoară și totuși mulți dintre noi o facem greșit. Aflați din rândurile următoare care sunt cele mai frecvente greșeli și cum să le eviți.

Mai degrabă gel decât soluție dezinfectantă? Cu sau fără parfum? De câte ori pe zi? De câteva luni, nu te-ai separat de sticluța cu dezinfectant, din care aplici din abundență pe mâini după ce ai atins vreun obiect sau vreo suprafață. Un bun esențial de la începutul pandemiei, se poate dovedi totuși complet ineficient dacă este aplicat incorect.

Nu folosești suficient dezinfectant

Pentru a te asigura că este suficient, medicii recomandă să aplici o dată cel puțin 3 ml. Dacă pompele pre-dozate sau distribuitoarele din magazine sau companii sunt calibrate automat, cum asiguri cantitatea corectă atunci când folosești un flacon personal? Lichidul trebuie să îți umple palma. O cantitate mică de produs nu este suficientă.

În mod clar, cu cât pui mai mult gel, cu atât mai bine. Și spre deosebire de spălarea mâinilor, gelul nu îndepărtează sebumul datorită glicerinei pe care o conține. Prin urmare, putem repeta acțiunea atât cât este necesar. Dar atunci când sunteți acasă, este mai bine să vă spălați pe mâini cu apă și săpun.

Nu îl răspândești corect

Pentru ca produsul să fie aplicat corespunzător, este necesar să respectăm ciclul de 7 mișcări, care cuprinde următoarele etape: mai întâi pe palmă, apoi spațiile dintre degete, vârful degetelor, degetul mare, partea din spate a mâinii și în cele din urmă încheieturile mâinii. Pentru a nu pierde prea mult produs, îl aplicăm ca și când am folosi o cremă de mâini, spun specialiștii citați de Madame Figaro.

Pentru toți acești pași, numărați un timp minim de frecare. Durează cel puțin treizeci de secunde pentru a-ți dezinfecta efectiv mâinile, lucru pe care puțini oameni îl fac cu adevărat.

Alegi produsul greșit

O altă mare greșeală este alegerea produselor cu liste de ingrediente prea lungi. Trebuie să le alegi unul cu o formulă cât mai simplă. Deci, evită-le pe cele prea parfumate sau sub formă de spumă: cu cât produsele sunt mai complexe, cu atât sunt mai puțin bune pentru piele. În ceea ce privește compoziția în sine a gelului, acesta trebuie să prezinte cel puțin 80% etanol, potrivit epidemiologilor. De preferat ar fi să folosești geluri de dezinfectat, deoarece textura lor este mai compactă.

Îl folosești pe mâini murdare sau umede

Gelul nu înlocuiește spălarea convențională a mâinilor. De exemplu, dezinfectantul nu va avea niciun efect asupra grăsimilor și nu va îndepărta murdăria. Dacă nu avem mâinile curate, folosim apă și săpun. De asemenea, aveți grijă să nu-l aplicați pe mâinile umede. Când un produs hidroalcoolic intră în contact cu apa de pe piele, acesta creează senzația de căldură puternică și poate provoca arsuri, avertizează medicii.

Îl folosești pe zone sensibile

Evident, evităm să punem gel hidroalcoolic și să ne frecăm ochii imediat după aceea, acest lucru poate provoca iritații semnificative. Unii oameni aplică gelul direct pe răni deschise sau pe eczeme, acest lucru trebuie evitat, deoarece există riscul de a crea iritații mai puternice.

ARTICOLE SIMILARE

Facebook detox | Avantajele deconectării

Andreea Damian

Mihai Găinușă revine în televiziune după 7 ani. Ce emisiune va prezenta

Andreea Damian

Cadouri altfel: Ceainice cu Flori

realitatea

LA FAMILIA: Sisu acuzat ca si-a batut sotia pana i-a spart silicoanele!

Tatăl Andreei Bălan, mesaj tăios la adresa lui George Burcea

Andreea Damian

Brigitte Pastramă s-ar putea să fie din nou însărcinată! Cine a dat-o de gol

Tabu Tabu

Scrie un comentariu